Μαρίνα Αγίας Νάπας: Με λαμπρότητα η τελετή εγκαινίων στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην παρουσία και του Αιγύπτιου κροίσου Naguib Sawiris η τελετή των εγκαινίων της μαρίνας Αγίας Νάπας - Κι επίσημα Μαρίνα Αγίας Νάπας: Πολλά περισσότερα από μια μαρίνα, ένας ολοκληρωμένος κόσμος διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και νέων θέσεων εργασίας

photo 17 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων της 21ης Ιουνίου, αναμφίβολα υποστηρίζουν ότι: Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος για να δένουν σκάφη. Πέρα από τις άρτιες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στα σκάφη που ελλιμενίζονται (και για τις οποίες είναι ήδη γνωστή στους ναυτιλιακούς κύκλους) η Μαρίνα είναι ένα οικοσύστημα όπου μπορείς να ζεις το απόλυτο παραθαλάσσιο lifestyle, να εργάζεσαι και να ψυχαγωγείσαι με μία ή περισσότερες από τις επιλογές για καφέ, ποτό, φαγητό ή ακόμα και για να παρακολουθήσεις μια εκδήλωση στο επιβλητικό Event Center. Δηλαδή αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόσμο διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και νέων θέσεων εργασίας!

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την προσέλευση του εξέφρασε το θαυμασμό του για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ η παρουσία του τόνισε τη σημαντικότητα του έργου στην τοπική κοινωνία, την οικονομία και όχι μόνο. Τα εγκαίνια τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μαρίνας, κ. Σταύρου Καραμοντάνη και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Naguib Sawiris, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ayia Napa Marina Opening Event 1 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Νωρίτερα, κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε πως “νιώθει ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συνάμα ευγνωμοσύνη που το έργο που οραματίστηκε ο πατέρας του, Γεράσιμος Καραμοντάνης, σήμερα γυρίζει σελίδα”. “Σίγουρα αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε τα χρονοδιαγράμματά μας” τόνισε ο CEO της Μαρίνας Αγίας Νάπας “όμως με σκληρή δουλειά, επιμονή και θέληση, φτάσαμε εδώ σήμερα να εγκαινιάζουμε ένα έργο που όμοιό του δεν έχει αναπτυχθεί ξανά στο νησί. Ένα αυτόνομο οικοσύστημα διαβίωσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και νέων θέσεων εργασίας που έδωσε ήδη πνοή στην περιοχή και θα συνεχίσει να το κάνει σε ετήσια βάση. Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα όμως για ένα να είστε σίγουροι: Μια νέα σελίδα ξεκινάει για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας και αυτή είναι ακόμα η αρχή!” Στη συνέχεια ο κ. Καραμοντάνης αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων, συγκεκριμένα για τον ανατολικό πύργο που αναμένεται να παραδοθεί αρχές της άνοιξης του 2023 και την πρόοδο στην κατασκευή των πολυτελών κατοικιών με την εντυπωσιακή παραθαλάσσια έπαυλη 6, να έχει παραδοθεί ήδη στην ιδιοκτήτριά της.

Ayia Napa Marina Opening Event 1 2 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Εντυπωσιασμένος από την πορεία του έργου και τα όσα έχει δει έως τώρα, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Sawiris, τονίζοντας πως “η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τις επενδύσεις του μέχρι τώρα” και ότι ‘νιώθει τυχερός και ευλογημένος που συμβάλλει στην υλοποίηση ενός τόσο μεγαλειώδους έργου που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στη ΝΑ Μεσόγειο ανεβάζοντας τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών”. “Και όχι μόνο αυτό” πρόσθεσε “όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ένα κόσμημα όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά και ολόκληρου του νησιού, ένα έργο που θα αναζωογονήσει την τοπική κοινωνία και θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην εθνική οικονομία”.

Ayia Napa Marina Naguib Sawiris exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Διεθνής προορισμός με εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης σε ακίνητα, φανταστική θέα και σύγχρονες εγκαταστάσεις ελλιμενισμού σκαφών, η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι το απόλυτο θέρετρο για ένα συναρπαστικό lifestyle. Ήδη, το λιμενικό κομμάτι λειτουργεί παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, προχωρά η κατασκευή του οικιστικού μέρους της Μαρίνας.

Ayia Napa Marina Σταύρος Καραμοντάνης exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Τεράστια είναι τα οφέλη για τον τόπο από την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου. Η Μαρίνα αναμένεται ότι θα συμβάλει στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται, μάλιστα, για την μοναδική μαρίνα στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ISO-13687-1 όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση σκαφών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς με σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία. Επιπρόσθετα, διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική ζώνη (4.000+ τ.μ.) στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια τόσο στην Αγία Νάπα όσο και στην Κύπρο, όπως τα L ‘Atelier Robuchon, Le Deli & Le Sundeck Robuchon, τα οποία αποτελούν και τη ναυαρχίδα των χώρων εστίασης της εμπορικής ζώνης. Η ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τόσο τον ναυτικό όσο και τον παραθεριστικό τουρισμό της περιοχής και της Κύπρου γενικότερα.

Ayia Napa Marina Opening Event 4 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η μαρίνα Αγίας Νάπας

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνει την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

Ayia Napa Marina Opening Event 2 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πληροφορίες για την ανάπτυξη 

Ιστορικό Προφίλ 

Η εταιρεία – M.M. Makronisos Marina Ltd ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου 2012. 

Η ιδέα της Μαρίνας Αγίας Νάπας γεννήθηκε από τη βαθιά αγάπη για την Κύπρο όπως επίσης λόγω της απουσίας μιας υπερπολυτελούς μαρίνας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αποτελεί το κοινό όραμα των δύο επενδυτών, του Κύπριου Γεράσιμου Καραμοντάνη και του Αιγύπτιου Naguib Sawiris 

Οι δύο τους, μοιράζονται μεταξύ τους εμπειρία άνω των 80 χρόνων και έκαστος είναι ηγέτης στον τομέα του. Το 2016 οι δύο οικογενειακές επιχειρήσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που στοχεύει να θέσει ένα νέο, υψηλό επίπεδο στην πολυτελή παραθαλάσσια ζωή.   

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η υλοποίηση του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Ο Θεμέλιος Λίθος κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και τα έργα άρχισαν τον Ιανουάριο του 2017. 

Σήμερα η εταιρεία αριθμεί 200 άτομα προσωπικό και έχει γραφεία σε Κύπρο και Αίγυπτο. 

Όραμα 

Το όραμα των ανθρώπων της εταιρείας είναι η Μαρίνα Αγίας Νάπας να γίνει ο καλύτερος ναυτικός και οικιστικός προορισμός σε όλη τη Μεσόγειο καθώς και η πρώτη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σκαφών, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μαρίνας. 

Σημαντικοί σταθμοί της πορείας 

  • 2012 – Υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή Κυβέρνηση για την εκχώρηση των δικαιωμάτων του έργου για 55 χρόνια 
  • 2013 – Συμφωνία για την από κοινού υλοποίηση του έργου των επιχειρηματιών κ.κ. Γεράσιμου Καραμοντάνη και Naguib Sawiris. Η Μαρίνας Αγίας Νάπας αποτελεί την πρώτη μεγάλη παραθαλάσσια ανάπτυξη που ανακοινώνεται στην Κύπρο μετά την οικονομική κρίση.  
  • Σεπτέμβριος 2016 – Κατάθεση θεμέλιου λίθου 
  • Ιανουάριος 2017 – Έναρξη εργασιών υλοποίησης έργου 
  • Νοέμβριος 2019 – Παράδοση εγκαταστάσεων μαρίνας και έναρξη πιλοτικής φάσης λειτουργίας 
  • Ιούνιος 2020 – Επίσημη έναρξη λειτουργίας εγκαταστάσεων μαρίνας. 
  • Ιούλιος 2021 – Η Μαρίνα Αγίας Νάπας γίνεται η πρώτη πιστοποιημένη μαρίνα με το πρότυπο 13687-1. 
  • Φεβρουάριος 2021 – Ένταξη της Μαρίνας Αγίας Νάπας στα λιμάνια φιλοξενίας κρουαζιερόπλοιων και superyachts. 
  • Μάιος 2021 – Έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος στην εμπορική ζώνη της μαρίνας. 
  • Ιούλιος 2021 – Παράδοση της πρώτης έπαυλης (show villa) στο τεχνητό νησί. 
  • Ιούλιος 2021 – Έναρξη πιλοτικής φάσης λειτουργίας της εμπορικής ζώνης 
  • Ιούλιος 2021 – Έναρξη λειτουργίας RIVA Baechouse 
  • Νοέμβριος 2021 – Ελλιμενισμός S/Y LANA, του πρώτου σούπερ γιοτ 107 μέτρων στη Μαρίνα 
  • Νοέμβριος 2021 – Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ανακηρύσσεται ως η καλύτερη μικτού τύπου ανάπτυξη στην Κύπρο λαμβάνοντας 5 αστέρια στα European Property Awards ενώ λαμβάνει διάκριση στην κατηγορία ανάπτυξης ψηλών οικιστικών κτιρίων. 
  • Απρίλιος 2022 – Η πρώτη εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο επιβλητικό Event Center 
  • Απρίλιος 2022 – Ολοκλήρωση του σκελετού του Ανατολικού Πύργου, οποίος συγκαταλέγεται στα 34 περιστρεφόμενα κτίρια παγκοσμίως. 
  • Μάιος 2022 – Απονομή Γαλάζιας Σημαίας στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. 
  • Μάιος 2022 – Παράδοση της πρώτης κατοικίας, της παραθαλάσσιας έπαυλης 6, στην ιδιοκτήτριά της. 
  • Μάιος 2022 – Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο δένει στο αγκυροβόλιο ανοικτά της Μαρίνας Αγίας Νάπας. 
  • Ιούνιος 2022 – Έναρξη λειτουργίας των εστιατορίων LAtelier, Le Deli & Le Sundeck Robuchon. 
  • Ιούνιος 2022 – Εγκαίνια της Μαρίνας Αγίας Νάπας. 

Το έργο 

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρονήσου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνει την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυνατότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια τα οποία θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας. 

Η μοναδική τοποθεσία της Μαρίνας, σε συνδυασμό µε τη συνεχή παροχή ασφάλειας για κατοικίες και σκάφη, παρέχουν ιδιωτικότητα στους κάτοικους και ιδιοκτήτες σκαφών ενώ τα κρυστάλλινα νερά, οι εκπληκτικές παραλίες και η µμοναδική θέα της Αγίας Νάπας αναμένεται να προσελκύσουν επισκέπτες από Κύπρο και εξωτερικό, οι οποίοι αποζητούν να απολαύσουν τον Μεσογειακό τρόπο ζωής και διασκέδασης. 

Οι πύργοι 

Στο έργο δεσπόζουν δύο χαρακτηριστικοί για την αρχιτεκτονική τους πύργοι, με 220 διαμερίσματα.  Oι δύο πύργοι έχουν σχήμα Τ και περιστρέφονται δυτικά προς ανατολικά περίπου 1,6 μοίρες ανά όροφο καθώς ανεβαίνουν, έτσι ώστε όλα τα διαμερίσματα να απολαμβάνουν πανοραμική θέα της θάλασσας, της μαρίνας και μερικών από τις καλύτερες παραλίες στη Μεσόγειο. 

Οι επαύλεις 

35 πολυτελείς επαύλεις βρίσκονται κατά μήκος των ιδιωτικών δρόμων στη δυτική παραλία του έργου, στο νησί που έχει κατασκευαστεί και στη χερσόνησο. Η αρχιτεκτονική των επαύλεων απεικονίζει το συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών υλικών με πρωταρχικό χαρακτηριστικό τη τοπική πέτρα καθώς και το γυαλί που παρέχει άπλετο φως και θέα.  Όλες οι επαύλεις κατασκευάζονται στη βάση του σχεδιασμού open plan, ενώ παράλληλα όλοι οι χώροι έχουν προσανατολισμό προς τη θάλασσα. 

Παραθαλάσσιες επαύλεις 

11 επαύλεις με απευθείας πρόσβαση στην κατάξανθη παραλία με τη λεπτόκοκκη άμμο, έχουν σχεδιαστεί μοναδικά για να προσφέρουν στους ενοίκους τους ένα πραγματικά ιδιωτικό και μοντέρνο περιβάλλον, με άνετους εσωτερικούς χώρους, καταπράσινους κήπους και καταπληκτική θέα στη Μεσόγειο. Είναι πλήρως ανεξάρτητες, 3, 4 ή 5 υπνοδωματίων, λίγα μόλις βήματα μακριά από την παραλία, σχεδιασμένες με προσεκτική ισορροπία εκλεπτυσμένης κομψότητας και σύγχρονης πολυτέλειας. Το καθιστικό τους έχει ενιαία διαρρύθμιση, εξοπλισμένο με της καλύτερης ποιότητας εξοπλισμό και φωτιστικά. 

Επαύλεις στη χερσόνησο της Μαρίνας 

12 πολυτελείς επαύλεις 3 υπνοδωματίων, με ιδιωτική και ασφαλή πρόσβαση στη χερσόνησο της Μαρίνας, με άμεση θέα στη μαρίνα και ιδιωτικό χώρο πρόσδεσης σκαφών σε ασφαλείς αποβάθρες. Οι επιφάνειες από γυαλί που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των επαύλεων και η μοντέρνα, ανοιχτή διαρρύθμιση στους κύριους χώρους ενώνουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χαρίζοντας απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. 

Επαύλεις στο τεχνητό νησί 

12 πολυτελείς επαύλεις 3, 4 ή 5 υπνοδωματίων στο τεχνητό ιδιωτικό νησί μέσα στη λιμενολεκάνη της Μαρίνας, είναι χτισμένες ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα αισθητικής, με προσεκτικά σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους, και εξαιρετικά υλικά, εξοπλισμό και φωτιστικά. Με μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν φυσικό φως και εκπληκτική θέα στη μαρίνα, αυτές οι μοναδικές κατοικίες συνδυάζουν απόλυτα την άνετη διαβίωση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους. 

Η Μαρίνα 

Η μαρίνα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 600 σκαφών στο θαλάσσιο χώρο και στον αποθηκευτικό χώρο στην ξηρά.  Μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη με μήκος μέχρι 85 μέτρα ενώ στη ξηρά, στον ειδικά διαμορφωμένο σε 4 επίπεδα χώρο φύλαξης (Dry Stack) μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα μικρά σκάφη με μήκος μέχρι 10  μέτρα.  Η υπηρεσία  Dry Stack παρέχει στους ιδιοκτήτες πρωτοποριακή εξυπηρέτηση με βάση το τρίπτυχο ΓΝΩΣΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΤΑΧΥΤΗΤΑ, χωρίς καμιά ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες σκαφών αφήνοντάς τους να απολαμβάνουν ολόκληρο τον διαθέσιμο χρόνο τους. Μέσω δε του ειδικού application της Μαρίνας Αγίας Νάπας ‘’ADIMARINE’’ δύνανται να διαβιβάζουν από smartphone οποιοδήποτε αίτημα ή πρόβλημα αντιμετωπίζουν. 

Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το σύστημα ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης των σκαφών είναι μοναδικό και σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές πολυτελών Μαρίνων. Για όλα τα σκάφη με μήκος μεγαλύτερο των 10 μέτρων δίδεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης  (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών. Ο εκάστοτε ιδιοκτήτης σκάφους μπορεί να βλέπει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στις καταναλώσεις νερού-ρεύματος-καυσίμων σε εφαρμογή από το κινητό του τηλέφωνο ή τον Η/Υ του ανά πάσα στιγμή. 

Οι Υπηρεσίες της Μαρίνας περιλαμβάνουν: 

  • Συνεχή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και καθαρού νερού 
  • Παροχή καυσίμων 
  • WiFi για όλα τα σκάφη ή / και Fiber optic για τα σκάφη με μήκος μεγαλύτερο από 24 μέτρα (LOA>24m) 
  • Πυρασφάλεια 
  • 24/7 ασφάλεια 
  • Υπηρεσίες καθαριότητας και πλυντηρίων 
  • Δωρεάν παροχή υπηρεσίας συλλογής αποβλήτων για σκάφη μέχρι 20 μέτρα 
  • Αποκλειστικοί χώροι εξυπηρέτησης πληρωμάτων και επιβατών σκαφών. 

Η εμπορική ζώνη 

Η εμπορική ζώνη αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς του έργου και έχει το προνόμιο να βρίσκεται στη καρδιά της Μαρίνας, ακριβώς μπροστά από το νερό και να απολαμβάνει την καλύτερη θέα προς τη θάλασσα. 

Η ύπαρξη διαφορετικών καταστημάτων όπως καφέ, εστιατορίων καθώς και μιας σειράς από δραστηριότητες, δημιουργούν μια πολυσύχναστη ζώνη ψυχαγωγίας τόσο για όσους διαμένουν, έχουν το σκάφος τους στη μαρίνα αλλά και για όλους τους επισκέπτες. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος αρχιτεκτονικά ως ένα ημικύκλιο το οποίο θυμίζει παραδοσιακά λιμανάκια σε νησιά.  Η εμπορική ζώνη καλύπτεται από σκέπαστρο, μία εντυπωσιακή κατασκευή η οποία ενώνει νοερά όλους τους χώρους και προσφέρει σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας στον πεζόδρομό της. 

Αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό χώρο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με εγκαταστάσεις 4.000+ τ.μ. ενώ φιλοξενεί μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια παγκοσμίου κλάσεως όπως τα εστιατόρια LAtelier, Le Deli & Le Sundeck Robuchon. 

Facts & Figures 

Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι μια μικτού τύπου ανάπτυξη που συνδυάζει υποδομές οικιστικής, εμπορικής και ψυχαγωγικής χρήσης στην περιοχή της Αγίας Νάπας με πολυτελείς κατοικίες, παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για σκάφη, πλειάδα καταστημάτων και παραθαλάσσιων εστιατορίων καθώς και μια σειρά από προτάσεις ψυχαγωγίας.   

Η μαρίνα προσφέρει μια επιλογή από πολυτελείς κατοικίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να προσφέρουν άνετη, ευρύχωρη μοντέρνα ζωή με απεριόριστη πανοραμική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Συνολική έκταση γης της ανάπτυξης:  

  • Συνολική έκταση: 318,535 m²  
  • Λεκάνη Μαρίνας: 146,051 m² 
  • Ανάπτυξη γης: 172,484 m² 
  • Υφιστάμενη έκταση γης: 44,750 m² 
  • Επίχωση: 127,734 m²  

Συντελεστής Δόμησης με βάση τη χρήση γης: 

  • Περιοχή Δυτικού Πύργου: 14,716 m²   
  • Περιοχή Ανατολικού Πύργου: 14,963 m²   
  • Επαύλεις στο νησί: 3,778 m²   
  • Επαύλεις στη Χερσόνησο της Μαρίνας: 1,884 m²   
  • Παραθαλάσσιες επαύλεις: 3,980 m² 
  • Εμπορική και λιανική ζώνη: 4,240 m² 

Συνολικοί χώροι στάθμευσης: 993 θέσεις 

  • Χώροι στάθμευσης επαύλεων: 70 θέσεις 
  • Χώροι στάθμευσης επισκεπτών στις επαύλεις: 15 θέσεις 
  • Χώρος στάθμευσης δρόμου Beach: 5 θέσεις 
  • Χώρος στάθμευσης Ανατολικού Πύργου: 135 θέσεις 
  • Χώρος στάθμευσης Δυτικού Πύργου: 133 θέσεις 
  • Υπαίθριος χώρος στάθμευσης Δυτικού Πύργου: 22 θέσεις 
  • Δημόσιος υπαίθριος χώρος στάθμευσης: 37 θέσεις 
  • Γκαράζ στάθμευσης: 380 θέσεις 
  • Άλλοι χώροι στάθμευσης (Κυματοθραύστης, EB, Δημόσια παραλία, Κύριος δρόμος, δρόμος Πύργων και VIP): 126 θέσεις 
  • Δημόσιος χώρος στάθμευσης για παραλία: 35 θέσεις  
  • Νέο Beach Club – East: 35 θέσεις 

Αριθμός Πύργων:                     

  • Δύο πύργοι, Ανατολικός και Δυτικός, ύψους άνω των 100 μέτρων. 

Αριθμός Διαμερισμάτων:       

  • 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα, με πανοραμική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.  
  • East Tower: 95 διαμερίσματα. 
  • West Tower: 125 διαμερίσματα 

Αριθμός Επαύλεων: 

  • 35 συνολικά 
  • 11 πολυτελείς παραθαλάσσιες επαύλεις, με απευθείας πρόσβαση στην παραλία και την θάλασσα. 
  • 12 επαύλεις στη χερσόνησο της Μαρίνας, με άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού. 
  • 12 επαύλεις στο τεχνητό νησί της Μαρίνας, η κάθε μια εκ των οποίων προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.  

Αριθμός θέσεων ελλιμενισμού: 

Χώρος για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και  ξηρά) όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σκάφη μήκους μέχρι και 85 μέτρων.  

Πιο συγκεκριμένα: 

  • στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων 
  • στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων. 
  • στο χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμη 80 σκάφη.  

Εμπορική ζώνη:  

  • 4000+ τ.μ.  
  • 550+ θέσεις στάθμευσης  
  • Εστιατόρια 
  • Καφετερίες 
  • Εμπορικά καταστήματα 
  • Κατάστημα ναυτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού 
  • Χώρος εστίασης και ψυχαγωγίας πληρωμάτων 
  • Spa & Γυμναστήριο 
  • Yacht Club 
  • Beach Clubs  
  • Χώρος Υποδοχής σε 24ώρη βάση  
  • Ασφάλεια σε 24ώρη βάση  

Έναρξη Εργασιών Κατασκευής:  

Ιανουάριος 2017 

Κόστος Κατασκευής:     

€300 εκατομμύρια 

Αρχιτέκτονες του Έργου:   

Masterplanners, Lead Architects and Marine Engineers 

Η αμερικανική εταιρεία SmithGroupJJR (www.smithgroupjjr.com) 

Local Architects 

J+A Philippou, architects & engineers 

Κατασκευαστική εταιρεία:  

TERNA ΑΕ 

Ηλεκτρολόγοι & Μηχανολόγοι Μηχανικοί: 

Caramondani Bros 

Structural Engineers: 

Thornton Tomasetti