Διάκριση για το Νηπιαγωγείο Αγίας Νάπας: 3ο Παγκύπριο Βραβείο “Νεολαία και Εθελοντισμός”

2C6ABDC2 D121 49AD B626 E36540AD360E ΔΙΑΚΡΙΣΗ, Νέα Αμμοχώστου, Νηπιαγωγείο Αγίας Νάπας

Με το 3ο βραβείο διακρίθηκε η Προδημοτική του Δημόσιου/Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας στο διαγωνισμό του προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός 2018-2019» που προκήρυξε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι είναι το πρώτο Νηπιαγωγείο Παγκύπρια που κατάφερε στα 14 χρόνια που εφαρμόζεται το πρόγραμμα να βραβευτεί.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος Πανεπιστήμια, Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και Προδημοτικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την είδηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του και απηύθυνε τα συγχαρητήρια του προς τη Διευθύντρια κυρία Εύα Κώστα και σε όλο το διδασκαλικό και βοηθητικό προσωπικό για την πολύ καλή δουλειά που επιτελούν ιδιαίτερα στον ανθρωπιστικό τομέα, όπου μαθαίνουν τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία να ασχολούνται με τον εθελοντισμό, κάτι το οποίο θα τα βοηθήσει να νοιάζονται πραγματικά για τον συνάνθρωπό τους.

«Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια που το Νηπιαγωγείο της πόλης μας διακρίθηκε για το εθελοντικό του έργο σε ένα τόσο σημαντικό και καταξιωμένο θεσμό και είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και οι διακρίσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη».

Σε δηλώσεις της, η Διευθύντρια κυρία Εύα Κώστα εξέφρασε τις εγκάρδιες της ευχαριστίες για τη στήριξη και τη βοήθεια που είχε από πολλούς Φορείς στην Αγία Νάπα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, στους υπεύθυνους τμημάτων του Δήμου, στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, στην International Humanitarian Aid, στη Σχολική Εφορεία, στον Σύνδεσμο Γονέων του Νηπιαγωγείου, στον Επαρχιακό Σύνδεσμο Ευημερίας Ηλικιωμένων, στην Οργανωτική Επιτροπή τους Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, στον Εκτελεστικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Επαρχίας Αμμοχώστου, στους γονείς της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και σε όλο το διδασκαλικό και βοηθητικό προσωπικό της πρωινής και απογευματινής φοίτησης του Νηπιαγωγείου.

“Ένα μεγάλο μπράβο, ανέφερε η κυρία Κώστα, αξίζουν όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν σε αυτό το όμορφο και ανεπανάληπτο ταξίδι του εθελοντισμού.”