Μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση της Αγίας Νάπας στη Ρωσία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με τις καλύτερες και τις θετικότερες εντυπώσεις για την Αγία Νάπα και το τουριστικό της προϊόν έφυγαν όλοι όσοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα στην πόλη Κρασνοντάρ Ρωσίας, ο Δήμος Αγίας Νάπας, η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και το Προξενείο της Κύπρου στη Ρωσία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Εβγκένι Περβισόφ, ο Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Κρασνοντάρ κ. Μπορίς Σταροσέλσκι, η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Ιρίνα Κιρέεβα, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νταγκεστάν κ. Μαγκομέντ Νουρουντίνοφ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Κρασνοντάρ κ. Όλεγκ Ζιαρκόφ, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων της Ρωσίας κ. Αφλατόν Σολάχοφ, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Κρασνοντάρ, Ροστόφ-ον-Ντον, Γκελεντζίκ, Κριμσκ, Μπελορέτσενσκ, Σέβερσκαγια, η Διευθύντρια Θεάτρου Δράματος Κρασνοντάρ κα. Μαρία Μπογκάτκο, ο Πρόεδρος Τμήματος Ρωμανικών και Γερμανικών Γλωσσών Πανεπιστημίου Κουμπάν κ. Ιγκόρ Χαμάν, ο Αντιπρόσωπος εταιρείας Ural Airlines στο Κρασνοντάρ Ντενίς Μπαλασιόφ, ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Ηλίας Μαυροκέφαλος, εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου στη Μόσχα και πέρα των 150 πρακτόρων μεγάλων τουριστικών ρωσικών εταιρειών.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αναφέρθηκε στην εύρωστη οικονομική κατάσταση του Δήμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι είναι ο 5ος Δήμος της Κύπρου με τον υψηλότερο προϋπολογισμό και με τις περισσότερες τουριστικές κλίνες (40,000) και με το 30% των διανυκτερεύσεων Παγκύπρια.

Αναφέρθηκε στη στρατηγική για την ολοκληρωμένη εμπειρία του επισκέπτη και τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος μέχρι το 2030, που δεν είναι άλλοι από την Ευρωπαϊκή πρωτιά στον τομέα του τουρισμού και να καταστεί η Αγία Νάπα ο καλύτερος τουριστικός προορισμός της Μεσογείου.

Ο κ. Καρούσος ενημέρωσε επίσης για το μεγαλεπήβολο έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Αγία Νάπα που δεν άλλο από την Μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία όπως επισήμανε θεωρείται η καλύτερη της Μεσογείου, για τα έργα και σημεία αναφοράς που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον όπως είναι το Αμφιθέατρο, το Υποβρύχιο Μουσείο, το Πολυθεματικό Πάρκο, η δημιουργία θεματικών παραλιών με απώτερο στόχο την προσέλκυση ναυτιλιακού και πολιτιστικού τουρισμού καθώς και για τα έργα που έγιναν όπως είναι το Πάρκο Γλυπτικής, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κ.ά.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος στη διπλωματία των πόλεων και στην έντονη δραστηριότητα που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια μέσω των αδελφοποιήσεων με πόλεις από όλο τον κόσμο τονίζοντας το γεγονός ότι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη των πόλεων και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν κυπριακά εδέσματα και κρασί.

Ροη Ειδησεων

Αυστραλία: Τρομακτική προσγείωση αεροσκάφους χωρίς τους τροχούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσγείωση χωρίς τους τροχούς πραγματοποίησε μικρό αεροσκάφος τύπου Beechcraft B200 Super King Air στο αεροδρόμιο…

13 Μαΐου, 2024

Έναρξη τελικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείων/ΤΕΣΕΚ

Στις 07:45, με βάση το πρόγραμμα των εξετάσεων, οι μαθητές της Β´ τάξης των Λυκείων…

13 Μαΐου, 2024

Eurovision: Ποια χώρα ενδέχεται να μην ξανασυμμετάσχει στον μουσικό διαγωνισμό

Η πλέον αμήχανη στιγμή της χθεσινοβραδινής -άκρως επεισοδιακής- Eurovision ήταν η στιγμή που έπρεπε να…

13 Μαΐου, 2024

Στους δρόμους η Αστυνομία – Τι θα ελέγχει

Εβδομάδα ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα,…

13 Μαΐου, 2024

Λάρνακα: Eγκλωβίστηκε οδηγός μετά από τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 21:55 το βράδυ της Κυριακής (12/5) στη Λάρνακα. Σύμφωνα με…

13 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Παρουσίαση βιβλίου Σωτήρη Καϊττάνη 32α Μοίρα Καταδρομών

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του κ. Σωτήρη Καϊττάνη "32α Μοίρα Καταδρομών, Αποστολή και δράση της το…

13 Μαΐου, 2024