Μουδιασμένη η επιστροφή των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου

DSC 1500 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών

Πρώτη μέρα σήμερα (Πέμπτη 21 Μαϊου 2020) επιστροφής των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου μετά από 75 ημέρες περιορισμού τους στο σπίτι και τίποτα δεν θύμιζε την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

Τα παιδιά όπως διαπίστωσε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν πολύ συγκρατημένα και τα διέκρινε ένας φόβος στα μάτια, και μια αγωνία. Φαίνεται ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου τα επηρέασε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας καθώς και οι ανησυχίες των γονέων κατά πόσο να τα στείλουν στο σχολείο ή όχι. «Το ποσοστό φοίτησης σήμερα ήταν 63.2%, σχετικά χαμηλό, κάτι που δείχνει και την ανησυχία των γονιών».

΄Όπως εξήγησε το πρωτόκολλο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας τηρείται κατά γράμμα δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί παραλαμβάνουν τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και δεν επιτρέπεται στους γονείς να εισέλθουν στο χώρο και στην συνέχεια προχωρούν στις τάξεις τους αφού πρώτα πλύνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και παραμένουν μαζί με τον εκπαιδευτικό, με τον οποίο έχουν μάθημα μέχρι το διάλειμμα. Το σχολείο επειδή είναι μεγάλο έχει χωριστεί σε δύο ομάδες με κυλειώμενα διαλείμματα, δηλαδή η Α΄, Β΄ Γ΄ τάξη έχει ξεχωριστό διάλειμμα από την Δ΄, Ε΄ ΣΤ΄ τάξη.

Τις πρώτες δύο ημέρες πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου θα δοθεί έμφαση στην τήρηση του πρωτοκόλλου και τα παιδιά θα εκπαιδευτούν πώς να πλένουν τα χέρια τους και μετά να πηγαίνουν φαγητό για το οποίο έχει καθοριστεί για το κάθε τμήμα συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος δεν θα εναλλάσσεται. Το σκεπτικό σύμφωνα με το πρωτόκολλο ανέφερε είναι να μην αναμειγνύονται οι μαθητές μεταξύ τους και να μην έρχονται σε επαφή με τα άλλα παιδιά κάτι το οποίο είναι αναγκαίο αλλά από την άλλη στερεί στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους, να παίξουν και να χαρούν. Διευκρίνισε, ότι δικαιούνται να παίξουν μόνο με προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία δεν θα χρησιμοποιεί κανείς άλλος και απαγορεύονται τα ομαδικά παιγνίδια.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε το κλίμα όσο γίνεται πιο καλά και να δούμε αυτή την καραντίνα ως ευκαιρία για να αναδείξουμε άλλες ικανότητες των παιδιών. Τώρα με την επιστροφή των παιδιών θα δοθεί έμφαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα διδαχθούν τα παιδιά από τους δασκάλους τους πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία γιατί ο ιός όπως φαίνεται δεν ήρθε να μας πει ένα γεια και να φύγει και πιθανό να τον έχουμε και τον Σεπτέμβρη οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

΄Οσο αφορά την ύλη ανέφερε ότι συνεχίζεται από εκεί που έμειναν και η ύλη που πιθανόν να χάθηκε θα καλυφθεί με την νέα χρονιά. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή συνεργασία μεταξύ παιδιών και δασκάλων και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

DSC 1512 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών

DSC 1486 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών

DSC 1498 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών

DSC 1501 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών

DSC 1505 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών

DSC 1506 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, Επιστροφή παιδιών