Νεκρός ο Χατζησάββας – Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του

α 1 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Κούλλης Χατζησάββα, Νέα Αμμοχώστου

Υπόθεση φόνου διερευνά πλέον η Αστυνομία αφού ο 47χρονος Κυριάκος Χατζησάββας, έχασε τη μάχη για τη ζωή, τέσσερις μέρες μετά την ενέδρα θανάτου που του έστησαν άγνωστοι σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Ο Χατζησάββας νοσηλευόταν από τα ξημερώματα της Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με σφαίρα στο κεφάλι και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός, αφού απέτυχε να ανταποκριθεί στις εξετάσεις για αποσύνδεση από τη μηχανική υποστήριξη.

Η οικογένεια του επιχειρηματία έδωσε τη συγκατάθεσή της για δωρεά οργάνων και πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσύνδεσής του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Οικονόμου, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ανέφερε ότι «οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς εξιχνίαση της υπόθεσης, ανακρίνονται διάφορα ύποπτα πρόσωπα, αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν από την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Νάπας σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί οτιδήποτε που θα οδηγήσει στους δράστες της απόπειρας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οτιδήποτε θετικό».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού που θα διενεργηθεί από τους ιατροδικαστές. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, στον εγκέφαλο του Χατζησάββα υπήρχαν κάποια μεταλλικά θραύσματα και αναμένεται πως η νεκροτομή ενδεχομένως να δείξει τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα φόνου εναντίον του».

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις  πέντε το πρωί της Κυριακής, 22 Οκτωβρίου 2017, λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας για ύπαρξη τραυματισμένου ατόμου στον ισόγειο χώρο στάθμευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων που βρίσκονται στην οδό Τεύκρου Ανθία στην Αγία Νάπα.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας όπου και εντόπισαν σε λίμνη αίματος στο έδαφος ένα άτομο που έφερε τραύμα από πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι. Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο τραυματίας είναι ο Κυριάκος Χατζησάββας, 47 χρόνων από την Αγία Νάπα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα από το αυτοκίνητο του, στο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου διέμενε.

Ο Χατζησάββας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ωστόσο επειδή η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς εξαιρετικά κρίσιμη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι εναντίον του Κυριάκου Χατζησάββα είχε σημειωθεί απόπειρα φόνου και το 2008 και πάλι στην Αγία Νάπα. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.