Ο Δήμος Αγίας Νάπας προχωρεί στη δημιουργία χώρων σίτισης και φροντίδας ζώων

a860a899a27467d7e12ea42a456a42bf

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου, ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, κ. Κυριάκο Κυριάκου, στην οποία έθεσε τις ξεκάθαρες θέσεις του Δήμου Αγίας Νάπας σε ό,τι αφορά την ευημερία των ζώων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και παρέστησαν επίσης μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου.

Τέθηκαν προς συζήτηση αρκετά θέματα που αφορούν την ευημερία και την προστασία των ζώων και συμφωνήθηκε η δημιουργία συγκεκριμένων χώρων σύτισης-φροντίδας.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Καρούσος έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός συγκεκριμένου χώρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών από αρχιτέκτονα – λειτουργό του Δήμου Αγίας Νάπας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η άμεση επικοινωνία των λειτουργών του Δήμου με τους εθελοντές και η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την ενημέρωση των πολιτών, επιχειρηματιών και κυρίως των ξενοδόχων και των τουριστών για τα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό θα συνεχιστεί το πρόγραμμα στείρωσης των γάτων που έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και καιρό ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Ο κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε ότι είχε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα και τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η ευημερία των ζώων θα βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες του Δήμου Αγίας Νάπας, ο οποίος και παραμένει σταθερά ένας φιλόζωος Δήμος.

“Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών είναι ότι ο Δήμος μας πρωτοπορεί στα θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων τόσο μέσω της πλατφόρμας που δημιούργησε για τους πολίτες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του, όσο και με την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος στείρωσης των ζώων”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κυριάκου από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα όσα ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, καθώς και για την κοινή εκδήλωση του Νοεμβρίου που αφορά το πρόγραμμα δύο εβδομάδων στείρωσης γάτων. Επίσης τόνισε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και του Κόμματος για τα Ζώα και των εθελοντών προσφέρει άμεσες λύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την ευημερία των ζώων.