Αγια Ναπα

O Δήμος Αγίας Νάπας βραβεύτηκε με Πράσινη Σημαία για τα δύο μοναδικά στο είδος τους Πάρκα (ΦΩΤΟ)

O Δήμος Αγίας Νάπας βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία για τα δύο μοναδικά στο είδος τους Πάρκα – το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και το Υποβρύχιο Πάρκο MUSAN

Με δύο πράσινες σημαίες στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» βραβεύτηκε για τα δύο μοναδικά του Πάρκα, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και το Υποβρύχιο Πάρκο MUSAN ο Δήμος Αγίας Νάπας στην επίσημη τελετή απονομής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2022, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη το βράδυ (24 Ιανουαρίου 2023) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τις Σημαίες και τις αναμνηστικές πλακέτες παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Χρίστου Ζαννέττου η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος/Καθαριότητας/Βελτίωσης Πρασίνου κυρία Τασούλα Τσοκκή Κουμή.

Με την βράβευσή του αυτή, ο Δήμος Αγίας Νάπας εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής ΄Ερευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.). Στην τελετή παρέστησαν επίσης, οι υπεύθυνοι Λειτουργοί του Δήμου που σχετίζονται με τη βράβευση.

Ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευαρέσκειά του που τα δύο μοναδικά στο είδος τους πολιτιστικά έργα και σημεία αναφοράς του Δήμου βραβεύτηκαν με ένα τόσο σημαντικό βραβείο.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα» ανέφερε «που οι αποφάσεις που πήραμε ως Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η προσπάθεια που καταβάλαμε για τη δημιουργία αυτών των δύο Πάρκων με στόχο την μετατροπή της Αγίας Νάπας σε μια πόλη των πάρκων, των μνημείων και των σημείων αναφοράς που να αποτελούν πολυπολιτισμικά ορόσημα τέχνης και να συμβάλουν παράλληλα όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας αλλά και στη διατήρηση του περιβάλλοντος και της προώθησης του βιώσιμου τουρισμού επιβραβεύονται από την ίδια την πολιτεία»


Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε επίσης, τις εγκάρδιες του ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την εξαίρετη διοργάνωση και προς το προσωπικό του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει έτσι ώστε η Τοπική Αρχή να εφαρμόζει και πετυχαίνει τους στόχους που έχει θέσει.

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024

Χαμός έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» – Έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα για υπόθεση παράνομης κατοχής και…

3 Μαΐου, 2024

KEΠΑ: Διοργανώνει Σκοπευτικό Αγώνα Προσφοράς και Αγάπης

Το ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους δύο μεγάλους χορηγούς, NEVISO Σκυρόδεμα και GIOVANI HOMES, έχοντας…

3 Μαΐου, 2024

Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την…

3 Μαΐου, 2024