Ο Κατακλυσμός της Αγίας Νάπας μέσα από 60 εικόνες

Xιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το χερσαίο χώρο του Λιμανιού της Αγίας Νάπας το τριήμερο του Κατακλυσμού και παρακολούθησαν τις καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος για να γιορτάσει τη μεγάλη αυτή Λαϊκή γιορτή, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πλούσιο και φέτος το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο περιελάμβανε τη μεγάλη συναυλία με το Λαϊκό τραγουδιστή ΒασίληΚαρά, τη συναυλία με τους νεαρούς τραγουδιστές Σάσα Μπάστα, Γιάννη Σόφιλα και Νάσο, Κυπριακό Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με το Μουσικό Σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου Αγίας Νάπας «Κάβο Γκρέκο», το Χορευτικό Όμιλο «Κίμων» Ξυλοτύμπου, το Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας με τη συμμετοχή των Μιχάλη και Δήμητρα Χατζημιχαήλ, νησιώτικους και κυπριακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Ανάδυση» Παραλιμνίου και τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας σάτιρα από τις διάσημες γριούλες της Κυπριακής τηλεόρασης «Πόπη και Άντζελα», τις οποίες υποδύθηκαν οι γνωστοί ηθοποιοί Κωστάκης Κωνσταντίνου και Αντρέας Αργυρίδης διαγωνισμό τσιαττιστών, ερωτικών τραγουδιών και ποιημάτων, στον οποίο συμμετείχαν Λαϊκοί Ποιητές.

Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας διεξήχθησαν οι Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι και Fly Board Show, με τους Exclusive Cyprus Distributor, ενώ κατά τη διάρκεια του 6ου Φεστιβάλ νερού «ξέσπασε» για δύο ώρες περίπου νεροπόλεμος μεταξύ των παιδιών και του Δημάρχου κ. Γιάννη Καρούσου. Στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, προσφέρθηκαν στους θαμώνες ψαρομεζέδες που ετοίμασαν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας. 

Επίσης, τη Δευτέρα, ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της Ιερείς και πιστοί επιβιβάστηκαν σε σκάφη και μετέβησαν στην περιοχή πλησίον των θαλασσινών σπηλιών, όπου έγινε η ρήψη του σταυρού στην θάλασσα για τον αγιασμό των υδάτων. Τα σκάφη πλαισίωναν flyboard show με τους χειριστές τους ντυμένους με κυπριακές παραδοσιακές στολές.
Τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού/Γιορτής Ψαρού και 6ου Φεστιβάλ Νερού, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, Βουλευτές, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος της πόλης Βύβλου του Λιβάνου κ.κ Wissam Zaarour και Julien Zgheib, τοπικοί παράγοντες και άλλοι επίσημοι.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του τριημέρου του Κατακλυσμού στην Αγία Νάπα:


Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024