“Όχι” στο κάψιμο σκουπιδιών θα βροντοφωνάξουν κάτοικοι της Αγίας Νάπας

Στους δρόμους βγαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής Κοκκίνων της Αγίας Νάπας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη καύση σκουπιδιών σε παράνομο σκουπιδότοπο στα όρια του Δήμου Παραλιμνίου. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στον κυκλικό κόμβο μεταξύ Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου και στο τέρμα του αυτοκινητόδρομου Ριζοελίας-Αγίας Νάπας. Οι διαμαρτυρόμενοι προγραμματίζουν αποκοπή της κυκλοφορίας οχημάτων. Μιλώντας στο alphanews.live το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Σπύρος Βασιλείου ανέφερε ότι σκοπός είναι η γνωστοποίηση του προβλήματος που υφίσταται εδώ και δέκα χρόνια στην περιοχή Κόκκινες στην Αγία Νάπα.

“Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, δεν μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο χειμώνα και καλοκαίρι. Πολλές φορές το καλοκαίρι έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά και γύρω στις τέσσερις το πρωί δημιουργείται μια αποπνικτική μυρωδιά που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς. Ξυπνάς και πονάς τον λαιμό σου. Δημιουργεί προβλήματα υγείας πονοκεφάλους, εμετούς, ημικρανίες, αναπνευστικά προβλήματα, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.”

Σύμφωνα με τον κύριο Βασιλείου, οι κάτοικοι προγραμματίζουν την αποστολή επιστολής στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ζητώντας παρέμβαση για το θέμα, η οποία θα συνοδεύεται με 150 υπογραφές με το αίτημα των κατοίκων για καθαρό αέρα για αυτούς και τα παιδιά τους. 

“Είναι απαράδεκτο σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία φιλοξενεί τόσους τουρίστες και στην περιοχή Κόκκινες έχουν αγοράσεις πολλά σπίτια ξένοι και έχουν μετεγκατασταθεί, να παραπονιούνται ότι έφυγαν από τις χώρες τους για να ξεκουραστούν και να μην μπορούν να κοιμηθούν γιατί υπάρχει αυτό το πρόβλημα”

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων ανέφερε ότι για το πρόβλημα είναι ενήμεροι Αστυνομία, Πυροσβεστική, τοπικές αρχές και Επαρχιακή Διοίκηση, ενώ πρόσφατα έγινε σχετική συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, χωρίς μέχρι στιγμής να ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα.

Πηγή: alphanews.live