Ομαδικός βιασμός/Αγία Νάπα:«Κρεμάστηκε από παράθυρο για να ξεφύγει»-Τι ισχυρίζονται οι 5

«Το υλικό των ερευνών της αστυνομίας είναι γεμάτο τρύπες όπως ένα ελβετικό τυρί»

A9554D64 BA9E 4B4F 8E0F 4333B452B8AD exclusive

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 5 Οκτωβρίου, παραπέμφθηκαν οι πέντε Ισραηλινοί, ηλικίας 20 και 19 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φερόμενου βιασμού 20χρονης τουρίστριας που διαπράχθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η οποία επικαλείται πληροφορίες που διέρρευσαν, η 20χρονη έφερε μώλωπες και τραύματα μετά τον φερόμενο βιασμό. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας της Δευτέρας ακούστηκαν σοκαριστικές πληροφορίες, οι οποίες δεν μπορούσαν να δοθούν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, πολλά μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου ήταν μάρτυρες της κατάστασης που επικράτησε μετά τον φερόμενο βιασμό και θα κληθούν στο δικαστήριο για να καταθέσουν. Μάλιστα, μέλος του προσωπικού είδε την 20χρονη να ξεφεύγει από το δωμάτιο, σκαρφαλώνοντας από το παράθυρο του ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Μετά από έρευνες στο δωμάτιο που φέρεται να έγινε η επίθεση, εντοπίστηκαν σημάδια από αίμα στο πάτωμα και στα σεντόνια του κρεβατιού.

Και οι πέντε Ισραηλινοί αρνούνται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι η συνουσία έγινε με τη θέληση της 20χρονης.

Η νεαρή στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ένας από τους άντρες τη φλέρταρε και στη συνέχεια την οδήγησε με τη βία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Αφού της επιτέθηκε, στο δωμάτιο μπήκαν και οι υπόλοιποι.

Ο γνωστός δικηγόρος του Justice Abroad, Michael Polak, ανέφερε ότι «είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη της υπόθεσης και αναμένουμε την έκβαση της».¨

Ο δικηγόρος δύο εκ των Ισραηλινών, Nir Yaslovitzh, ισχυρίστηκε ότι «το υλικό των ερευνών της αστυνομίας είναι γεμάτο τρύπες όπως ένα ελβετικό τυρί. Είμαι βέβαιος ότι, όπως η προηγούμενη υπόθεση στην Αγία Νάπα του βιασμού δεν συνέβη ποτέ, έτσι και η παρούσα υπόθεση θα αποδειχθεί ότι οι πελάτες μου είναι αθώοι για οποιοδήποτε έγκλημα».

Την ίδια ώρα, άρχισε διαδικτυακός έρανος για την 20χρονη, ώστε να καλύψει τα δικαστικά της έξοδα. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί £1,140.

Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε άτομα αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης, συνουσία δια της βίας, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, σεξουαλική παρενόχληση και απαγωγή.

Τη Δευτέρα (18/9) έληξε το διάταγμα κράτησης των πέντε υπόπτων και οι ανακριτές της υπόθεσης τους οδήγησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου και καταχωρήθηκε η υπόθεση.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση των πέντε αλλοδαπών μέχρι σήμερα, για να αποφασίσει σε αίτημα του δημοσίου κατηγόρου για κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρίστρια, ηλικίας 20 ετών, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από αριθμό ατόμων, σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον πέντε αλλοδαπών ατόμων, δύο ηλικίας 20 ετών και τριών ηλικίας 19 χρόνων, τα οποία και συνελήφθησαν.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.