Ομαδικός βιασμός: Άλλες £25.000 ζητεί η 19χρονη για την προσφυγή στο Ανώτατο

Στις £151.499 φθάνει το ποσό από τον διαδικτυακό έρανο της 19χρονης, ενώ είχε ως στόχο τα £105.000. Να σημειωθεί ότι παρά την εξέλιξη της υπόθεσης στα κυπριακά δικαστήρια, ο έρανος παραμένει ανοιχτός για δωρεές.

Στο μήνυμα του δικηγόρου John Hobbs στη σελίδα Gofundme για τη 19χρονη Βρετανίδα, αφού ευχαριστεί τον κόσμο για την καλοσύνη και τη στήριξη «σε αυτή τη μη δίκαιη μάχη», τονίζει ότι παρά τις εμπλοκές από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, χρειάζονται χρήματα για την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Σύμφωνα πάντα με το μήνυμα του δικηγόρου, ημερομηνίας 1/1/2020, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του χρειάζονται άλλες £25.000 για τα έξοδα, έτσι είχε αυξήσει το ποσό στα £105.000. Να σημειωθεί ότι ο στόχος των £105.000, έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, αφού σήμερα το ποσό αγγίζει τις £151.499.

Σύμφωνα με το μήνυμα του δικηγόρου, «εάν η τύχη μας αλλάξει και δεν προχωρήσουμε στην έφεση, τότε τα λεφτά θα πάνε σε φιλανθρωπίες και σε παρόμοιες υποθέσεις».

Θυμίζουμε ότι τη χαρά της για την επιστροφή της στη Βρετανία εξέφρασε η 19χρονη που καταδικάστηκε στην Κύπρο για ψευδή καταγγελία βιασμού, με συνέντευξη στην εφημερίδα Sun λίγο πριν αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Επιμένοντας ότι είναι αθώα και ότι έχει πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, η νεαρή Βρετανίδα δηλώνει: «Ο αγώνας μου συνεχίζεται».

Η νεαρή, που έχει ποζάρει με το διαβατήριο και τη βαλίτσα της για φωτογραφίες στη Sun χωρίς η εφημερίδα να αποκαλύπτει το πρόσωπό της, λέει ότι πραγματικά φοβόταν μια ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

«Όταν ο διερμηνέας είπε τέσσερις μήνες, νόμιζα πως θα πήγαινα φυλακή. Μόνο όταν είπε “με αναστολή” συνειδητοποίησα ότι πράγματι θα επέστρεφα σπίτι. Κοίταξα τη μαμά μου και είχαμε και οι δύο δάκρυα στα μάτια. Είμαι τόσο χαρούμενη που πάω σπίτι», λέει η ίδια.

Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όσους συνεισέφεραν στον έρανο για τα δικαστικά της έξοδα και σε όσους την υποστήριξαν.

«Είμαι αθώα και ο αγώνας θα συνεχιστεί για να καθαρίσω το όνομά μου», συμπληρώνει.

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η όλη εμπειρία ήταν ένας «εφιάλτης» για την ίδια και τη μητέρα της και ότι τώρα θέλει απλώς να ξανασμίξει με τους φίλους και τους συγγενείς της, να απολαύσει «τον κρύο καιρό» της Αγγλίας, να φάει στο αγαπημένο της εστιατόριο και να ξαναβγάλει βόλτα τον σκύλο της.

Αναφερόμενη στον Κύπριο δικαστή που την καταδίκασε, η 19χρονη λέει ότι ένιωσε πως ήταν «πολύ επιθετικός και εκδικητικός» απέναντί της.

Πηγή: Sigmalive