“Ομαδικός Βιασμός” στην Αγία Νάπα: Καταθέτει η ψυχολόγος της 19χρονης από τη Βρετανία

rape Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, ομαδικός βιασμός, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Με την κατάθεση της ψυχολόγου της 19χρονης Βρετανίδας, που κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία, η οποία σήμερα θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Η ψυχολόγος θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διαδικασίας της δίκης εντός δίκης, μετά από αίτημα της υπεράσπισης της 19χρονης, ώστε, όπως υποστήριξε, να επιβεβαιώσει πως η κατηγορούμενη πάσχει από μετατραυματικό στρες.

Και αυτό, λόγω του ότι η 19χρονη, κληθείσα να αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου κατά πόσον είπε στους αστυνομικούς και στη κοινωνική λειτουργό ότι υπέστη βιασμό όταν ήταν 13 χρόνων από πολύ φιλικό της πρόσωπο, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως «δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση να βιαστώ σ’ αυτή την ηλικία. Δεν βιάστηκα μέχρι που ήρθα στην Αγία Νάπα», ενώ σημείωσε ότι στην ηλικία των 13 χρόνων είχε μετατραυματικό στρες επειδή είχε ένα επικίνδυνο δυστύχημα με το άλογο της και χρειάστηκε να το θανατώσουν.

Επίσης η κατηγορούμενη ανέφερε πως είχε πει στους ανακριτές της υπόθεσης, ότι έπαιρνε φάρμακα για μετατραυματικό στρες, τα οποία της έγραψε η ψυχολόγος της στη Βρετανία, που αναμένεται να καταθέσει.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή, ανέφερε πως η ψυχολόγος που θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι μάρτυρας γνώμης και όχι γεγονότων, ενώ θα μπορούσε να καταθέσει στο πλαίσιο της κυρίως δίκης και να εξεταστεί.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμος Δημοσθένους, ανέφερε πως σε περίπτωση που η έκθεση της ψυχολόγου της κατηγορουμένης γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο για την αλήθεια του περιεχομένου της ως έχει, χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία για αντεξέταση, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη γραμμή της Κατηγορούσας Αρχής.

Ερωτηματικά για την κατάθεση αφήνει η Daily Mail

Η κατάθεση της 19χρονης βρετανίδας στην οποία αποσύρει την καταγγελία της για τον ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα δεν έχει γραφτεί από κάποιον που έχει ως μητρική γλώσσα τα αγγλικά, αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, το οποίο επικαλείται ειδικό σε αυτά τα θέματα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα μία δικαστικός γλωσσολόγος τώρα υποστηρίζει ότι η 19χρονη δεν θα μπορούσε να γράψει αυτό το κείμενο και θα προσπαθήσει να καταστήσει την κατάθεση ως μη αποδεκτή.

Η ίδια η Βρετανίδα ισχυρίζεται ότι είχε εξαναγκαστεί από την αστυνομία για να αλλάξει την ιστορία της, ενώ γίνεται λόγος για λέξεις οι οποίες έχουν υπαγορευτεί σε «ελληνοαγγλικά».

Ο δικηγόρος της ανέφερε στην DailyMail ότι μια 18σελιδη έκθεση της δικαστικού γλωσσολόγου, Δρ. Andrea Nini θα υποστηρίξει την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχει κάνει μαθηματικές αναλύσεις των λέξεων της κατάθεσης και έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ απίθανο να είναι λέξεις κάποιου που έχει μητρική γλώσσα τα αγγλικά αλλά μοιάζουν να είναι κάποιου, ο οποίος μιλάει τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα».

Η 19χρονη από πλευράς της υποστηρίζει ότι «είναι πολύ μορφωμένη και ότι θα πάει σε πανεπιστήμιο, το οποίο της πρόσφερε θέση χωρίς προϋποθέσεις, άρα αποκλείεται να έγραψε η ίδια αυτή την παράγραφο».

Ο δικηγόρος της Βρετανίδας θα ζητήσει από τον δικαστή της υπόθεσης να ακούσει την λέκτορα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ μέσω βίντεο στο δικαστήριο της Λάρνακας σε μια προσπάθεια να τον πείσει να καταστήσει τον κατάθεση ως μη αποδεκτή. Επίσης, η ειδικός αναμένεται να δώσει τεκμήρια για το μετατραυματικό στρες της 19χρονης και πόσο την επηρεάζει σε καταστάσεις άγχους.

Πηγή: SigmaLive / Reporter