Πάνω από 4000 παιδιά στο διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών στην Αγία Νάπα

Σε τελική ευθεία το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αγία Νάπα - "Απολάυσετε πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά και την Αγία Νάπα γενικότερα ως τον ιδανικότερο προορισμό για μια τέτοιου είδους απόδραση"

1 19 Ayia Napa Soccer Festival, exclusive

Μεταξύ 8-13 Απριλίου διεξάγεται φέτος το διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών στην Αγία Νάπα.

Ένας μήνας μας χωρίζει από το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο παλαιότερος εγχώριος θεσμός στο χώρο των ακαδημιών ποδοσφαίρου επιστρέφει και φέτος 8-13 Απριλίου, υποσχόμενος συναρπαστικές αναμετρήσεις, πολλά γκολ και φυσικά αξέχαστες εμπειρίες για όλους τους συμμετέχοντες. Στην φετινή διοργάνωση (Ayia Napa Youth Soccer Festival), η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 2001, θα λάβουν μέρος παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2006 μέχρι και το 2017 προερχόμενα από κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου αλλά και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση φιλοξενείται όπως πάντα στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας το οποίο περιλαμβάνει 15 ποδοσφαιρικά γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, αποτελώντας την ιδανικότερη επιλογή για μια τέτοιου μεγέθους και είδους διοργάνωση.

Οι εγραφές έχουν ολοκληρωθεί με τις συμμετοχές των ομάδων να αυξάνονται φτάνοντας τις 350 περίπου και τον αριθμό των παιδιών να ξεπερνά τις 4000, γεγονός το οποίο αποδυκνείει την διαχρονική υποστήριξη που τυγχάνει η διοργάνωση η οποία παραδοσιακά ξεκινάει με το κλείσιμο των σχολείων το Πάσχα και ολοκληρώνεται αναλόγως συμμετοχών την Μεγάλη Τετάρτη η Πέμπτη με την πανυγηρική τελετή λήξης και τους τελικούς αγώνες.

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι και πάλι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αφού έχουν ήδη δηλώσει να συμμετέχουν 40 περίπου διαφορετικά ηλικιακά τμήματα προερχόμενα από Αγγλία, Πολωνία, Δανία, Σευχέλλες, Λίβανο και Ιορδανία.

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών έχει ξεκινήσει η προεργασία οργάνωσης της αγωνιστικής δομής του τουρνουά με την κλήρωση των ομίλων ξεχωριστά για κάθε ηλικιακή κατηγορία να πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαρτίου. Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί περί τα τέλη του μήνα Μαρτίου. Αναμένεται ότι ο συνολικός αριθμός αγώνων θα ξεπεράσει τους 1000.

Δήλωση Χρίστου Κωνσταντίνου εκ της διοργανώτριας SoccerWorldCyprus

«Η διοργάνωση έχει πλέον καθιερωθεί και εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα στο είδους τους ποδοσφαιρικά τουρνουά της Ευρώπης συσχετίζωντας πάντοτε τον αριθμό συμμετοχών με το μέγεθος και τον πληθυσμό της Κύπρου.

Η τεράστια σημασία που δίνουμε στην οργανωτική δομή της διοργάνωσης με συνεχές αναβάθμιση της ιστοσελίδας και της πλατφόρμας της διοργάνωσης και δίνωντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την ηλεκτρονική εγγραφή ομάδων και παιδιών, την αυτόματη καταχώρηση αποτελεσμάτων και την άμεση πρόσβαση πληροφοριών και ενημέρωσης προς τις ομάδες και τους γονείς, βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τουρνουά.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο διαχωρισμός των ομάδων στην φάση των ομίλων αναλόγως επιπέδου σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, μαζί με την τεράστια καινοτομία πρόκρισης όλων των ομάδων στην επόμενη φάση και την διαμόρφωση τριών επιπέδων knock out αγώνων (eagles, lions, tigers), έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην διεξαγωγή περισσότερων και πιο ισοροπημένων και ακριβοδίκαιων αγώνων για τα παιδιά αυξάνωντας κατακόρυφα το ενδιαφέρον τους και παρέχωντας τους ταυτόχρονα περισσότερη χαρά και διασκέδαση μέσα από την συμμετοχή τους, υλοποιώντας έτσι και τον βασικότερο στόχο της διοργάνωσης.

Καλωσορίζουμε λοιπόν για ακόμη μία χρονιά τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου στην Αγία Νάπα και στο τουρνουά μας με την ευχή σε όλα τα παιδιά να περάσουν και φέτος μια αξέχαστη ποδοσφαιρική εμπειρία με τις ομάδες τους αλλά και τις οικογένειες τους. Προσμένουμε από όλους, σωστή και κόσμια συμπεριφορά και πολλά χειροκροτήματα και ενθάρυνση σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως επιπέδου και αποτελέσματος.

Αφαιθείτε όλοι σε ένα γιορτινό πενθήμερο χαράς, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης μακρυά από την ρουτίνα της καθημερινότητας και του άγχους και απολάυσετε πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά και την Αγία Νάπα γενικότερα ως τον ιδανικότερο προορισμό για μια τέτιου είδους απόδραση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99596166, 99426644, 99637865 και στο soccerworldcyprus@cytanet.com.cy.

Για όλα τα υπόλοιπα νέα της διοργάνωσης μείνετε συντονισμένοι στο
https://ayianapasoccerfestival.com/