Αγια Ναπα

Παραλία Nissi Beach: Aνακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης

H παραλία Nissi Beach της Αγίας Νάπας, ανακηρύχθηκε η «καλύτερη παραλία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Δείκτη Παραλιών 2024, που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες της ταξιδιωτικής ασφάλισης Quotezone.co.uk.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η παραλία nissi beach βραβεύτηκε για τα γαλαζοπράσινα νερά της, τη «χρυσή» της αμμουδιά και τις ζεστές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα.

«Ο συγκεκριμένος παραθαλάσσιος προορισμός έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, για την καθαριότητά του, έχοντας κατά μέσο όρο προϋπολογιζόμενο ημερήσιο κόστος περίπου 100 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί κανείς, για μια ημερήσια εκδρομή, όπως γεύματα, μεταφορικά, ακόμα και για διανυκτέρευση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), Γιώργος Καυκαλιάς μας ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η παραλία Nissi Beach βρίσκεται κάθε χρόνο στη δεκάδα των καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη του trip advisor, που βασίζεται στις κριτικές των επισκεπτών». Σημείωσε ότι αυτή η διάκριση είναι ξεχωριστή γιατί προέρχεται από μια επιτροπή αξιολόγησης εμπειρογνώμων που έλαβε υπόψη της συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε ότι η επαρχία Αμμοχώστου έχει 35 παραλίες με γαλάζιες σημαίες για το 2024, που είναι οι περισσότερες στην Κύπρο. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια καλή δουλειά όσο αφορά την αναβάθμιση και την διατήρηση των παραλιών της περιοχής. Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες που παρέχονται και θα συνεχίζουν να αναβαθμίζονται. Ήδη τα τελευταία χρόνια το ΕΤΑΠ Αμμοχώστου προχώρησε σε συνεργασία με τους Δήμους στη δημιουργία παραλιών χωρίς πλαστικά.

Ο δείκτης που δημιούργησαν οι ειδικοί της ταξιδιωτικής ασφάλισης του Quotezone.co.uk κατατάσσει συνολικά 10 δημοφιλείς ευρωπαϊκές παραλίες με βάση συγκεκριμένους παράγοντες, όπως είναι η θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα, οι κριτικές πέντε αστέρων, το μέσο ημερήσιο κόστος και το ύψος των κυμάτων.

Σημειώνεται οτι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ακτές του Ευρωπαϊκού Δείκτη Παραλιών 2024 είναι και η παραλία Ελαφονήσι, στα Χανιά της Κρήτης.

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Ανέκοψαν 32χρονο «φορτωμένο» ναρκωτικά (ΕΙΚΟΝΑ)

Ποσότητα κάνναβης και κοκαΐνης, καθώς και αριθμό χαπιών «έκσταση», εντοπίστηκαν στην κατοχή 32χρονου, και κατασχέθηκαν,…

6 Ιουλίου, 2024

Παραλίμνι: Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Παναγιώτισσας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 τα εγκαίνια του…

6 Ιουλίου, 2024

Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων στα…

5 Ιουλίου, 2024

Αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου σε σύντομο χρονικό διάστημα…

5 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με μεταρρύθμιση

Παρά τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν τις πρώτες λίγες μέρες εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,…

5 Ιουλίου, 2024

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

5 Ιουλίου, 2024