ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Καρέ-καρέ η προσαγωγή των 12 Ισραηλινών ενώπιον του Δικαστηρίου – Ύποπτοι για ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα

Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου βρίσκονται αυτή την ώρα οι δώδεκα ύποπτοι Ισραηλινής καταγωγής, κατηγορούμενοι για την υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα, με φερόμενο ως θύμα 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια.

https://youtu.be/hb33pZi1vzo

Η διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αναμένεται να είναι πολύωρη λόγω του μεγάλου αριθμού των υπόπτων αλλά και λόγω της μεταφραστικής διαδικασίας.

Με κλάματα και λυγμούς μετέβησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου οι ύποπτοι, καθώς μερικοί εξ αυτών είναι ανήλικοι. Στο δικαστήριο βρίσκονται και συγγενείς των υπόπτων.

Τον γύρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης κάνει η είδηση

Τον γύρο των βρετανικών, ισραηλινών Μέσων και όχι μόνο κάνει η καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας για ομαδικό βιασμό από παρέα 12 Ισραηλινών επίσης τουριστών. Η σοκαριστική καταγγελία είδε χθες Τετάρτη το φως της δημοσιότητας.

https://youtu.be/FeM5ZyNoMd0

Αργά το απόγευμα προέβη σε σχετική δήλωση μάλιστα και το ισραηλινό ΥΠΕΞ το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρακολουθεί στενά την όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, οι Αρχές της ΚΔ έχουν εντοπίσει στοιχεία που συνδέουν τους 12 με την υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει η JP επικαλούμενη το Channel 12, οι 12 νεαροί (υπάρχουν και ανήλικοι) αρνούνται όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ενώ μερικοί εξ αυτών θα κληθούν για τη στρατιωτική τους θητεία σε λίγο καιρό. Το ξενοδοχείο στο οποίο έγινε το συμβάν σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης φιλοξενεί αυτή την εποχή αρκετούς Ισραηλινούς αναφέρει η JP ενώ η 19χρονη συμπληρώνει είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κάποιους απ’ τους 12 με «βοηθώντας ο ένας τον άλλο στα αγγλικά και τα εβραϊκά αντίστοιχα», αναφέρει.

https://youtu.be/cWAt2bClg98

Μια μητέρα ενός από τους 12 δήλωσε στο Channel 12 ότι ο γιος της δεν μιλά καλά αγγλικά και έτσι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην δικαστική διαδικασία που αρχίζει σήμερα με το διάταγμα προσωποκράτησης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα, ο γιος της επικοινώνησε μαζί της και με δάκρυα της είπε ότι «δεν έκανα τίποτα».

Μαρτυρίες άλλων ισραηλινών στο Channel 12 αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ομάδα Βρετανών, επιτέθηκε σε άλλους Ισραηλινούς χθες, μόλις μαθεύτηκε η καταγγελία του ομαδικού βιασμού της 19χρονης.

Το δημοσίευμα επικαλείται άλλες μαρτυρίες των 12 όπου αναφέρουν ότι «το ότι έγινε μεταξύ των Ισραηλινών και της γυναίκας έγινε με συγκατάθεση και αγάπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Αγίας Νάπας: Εξήγγειλε την υποψηφιότητά της η Αίμιλη Ευαγγέλου Ξύδια