“Πράσινη Πόλη” για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αγίας Νάπας

Με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για τα έργα “Απόκτηση Περιβαλλοντικών Σημάτων / Πιστοποίηση με συστήματα Διαχείρισης” και “Συνολική περιβαλλοντική αξιολόγηση του Δήμου Αγίας Νάπας, ως προς τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης” στην κατηγορία Κλιματική Αλλαγή – Περ. Πρότυπα & e – Διακυβέρνηση τιμήθηκε ο Δήμος Αγίας Νάπας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής απονομής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2019, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (24 Φεβρουαρίου) το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τις Σημαίες και τις αναμνηστικές πλακέτες παρέλαβε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου.

Με την βράβευσή του αυτή, ο Δήμος Αγίας Νάπας εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.).

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, εκ μέρους του Δήμου η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Τασούλα Τσοκκή Κουμή και οι υπεύθυνοι Λειτουργοί του Δήμου που σχετίζονται με τη βράβευση.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε τις εγκάρδιες του ευχαριστίες προς τους διοργανωτές για τη θέσπιση των περιβαλλοντικών βραβείων, τα οποία όπως δίνουν το έναυσμα και αποτελούν την κινητήριο δύναμη για τους Δήμους και Κοινότητες να εφαρμόζουν πολιτικές και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Παράλληλα ευχαρίστησε τους δημότες για την περιβαλλοντική συνείδηση που επιδεικνύουν ως επίσης και το προσωπικό του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει έτσι ώστε ο Δήμος να εφαρμόζει τέτοια καινοτόμα σχέδια.

“Η βράβευση αυτή” συνέχισε, “αποτελεί το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών του Δήμου μας ως οργανισμού για την υλοποίηση τόσο των Στρατηγικών Στόχων του σχετικά με το περιβάλλον, όσο και μικρότερης κλίμακας δράσεων”.

Ο κ. Ζαννέττου διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει να θέτει στόχους που να συμβάλλουν στην βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι τα περιβαλλοντικά βραβεία καθιέρωσε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.), με την υποστήριξη του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.