Πρόταση Κυριάκου Χατζηγιάννη για κεραίες Κάβο Γκρέκο: «Να δημιουργηθεί μουσείο φαροφύλακα»

053CFE83 688B 4EB3 BFB5 A43FF7EE37C2 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κυριάκος Χατζηγιάννης

Μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή και προέδρου της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και την εκ μέρους του αυτεπάγγελτη εγγραφή του θέματος «Δημιουργία μουσείου φαροφύλακα στο Κάβο Γκρέκο, οι δυνατότητες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων/ υποδομών για σκοπούς έρευνας και η αναβάθμιση του κέντρου εκπαίδευσης στο Κάβο Γκρέκο», άνοιξε την Τετάρτη 08/07/2020 η συζήτηση για το θέμα ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας.

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέπτυξε το σκεπτικό του, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, γύρω από την αξιοποίηση του χώρου στο Κάβο Γκρέκο ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την αποχώρηση των Γάλλων μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγιάννης ζήτησε όπως συντηρηθούν και όχι να κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες υποδομές και τα κτήρια τα οποία βρίσκονται στο Κάβο Γκρέκο αφού μπορούν να εξυπηρετήσουν εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηγιάννης ζήτησε από την Κυβέρνηση την επιδιόρθωση του φάρου και του γειτνιάζοντος κτηρίου για την δημιουργία μουσείου φαροφύλακα. Για την διαχείριση του χώρου όπως αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης τον πρωταρχικό λόγο θα έχει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννης εκ μέρους και της Επιτροπής Παιδείας ζήτησε από τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας, που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής, όπως ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα και να λάβει άμεσα απάντηση.

Famagusta.News