“Always Ayia Napa”: Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Αγίας Νάπας

photo1 Always Ayia Napa, exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Οι νέοι άξονες τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αγίας Νάπας, καθώς και η πλατφόρμα Always Ayia Napa παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, στο Pralina Experience, στη Λευκωσία. Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, τον Γενικό Διευθυντή της Red Wolf Digital Group και επικεφαλής της κοινοπραξίας, με την W2strategy, για την παροχή διαδικτυακής και τουριστικής προώθησης του Δήμου, Κώστα Ντάλτα και τους συνιδρυτές της εταιρείας W2strategy, Δημήτρη Μαζιώτη και Κωστή Καπόπουλο.

34190662 2034054293503516 5992834942613061632 n Always Ayia Napa, exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Με όραμα να καταστεί η Αγία Νάπα το καλύτερο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Μεσογείου, με ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία και βιώσιμη ανάπτυξη για την περιοχή δημιουργήθηκε το brand «Always Ayia Napa».

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη πατώντας εδώ

Το όραμα της Αγίας Νάπας, από τον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Καρούσο  

Την παρουσίαση άνοιξε ο Δήμαρχος της Αγία Νάπας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο πλάνο της Αγίας Νάπας, το οποίο ξεκίνησε το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030, για να καταστεί η περιοχή στο καλύτερο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Μεσογείου, με αρκετά έργα υποδομής να έχουν ήδη τροχοδρομηθεί.

Για τη διαδικτυακή, τουριστική προώθηση της Αγίας Νάπας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εκστρατεία τουριστικού προορισμού στην Κύπρο, o Γιάννης Καρούσος συγκεκριμένα ανέφερε: «Κεντρικός άξονας, της στρατηγικής μας αποτελεί η  επανατοποθέτηση του ονόματος της Αγία Νάπα, του brand name της Αγίας Νάπας. Έχουμε θέσει ως στόχο το 75% της προώθησης του Δήμου Αγιας Νάπας να γίνεται μέσω digital marketing, αφού οι στερεότυποι μέθοδοι προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος έχουν πλέον ξεπεραστεί. Μέλημα μας είναι το Always Ayia Napa, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αποκτήσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους, ούτως ώστε η κάθε ανάρτηση μας να αποτελεί ένα μήνυμα με εκατομμύρια στοχευμένους αποδέκτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

photo2 Always Ayia Napa, exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό της Αγίας Νάπας για το 2019, ο όποιος είναι ο μεγαλύτερος που είχε ποτέ ο Δήμος και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό κατά 3,6 εκ. ευρώ με 19,2 εκ. έσοδα και 15,6 εκ. δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνονται αναπτυξιακά έργα, όπως η ανάπλαση πάρκων, του παραλιακού μετώπου, του υπαίθριου αμφιθέατρου και του Κέντρο Πολιτισμού, καθώς και η μετατροπή του Μεσαιωνικού Κάστρου σε Μουσείο. Όλα αυτά τα έργα θα συνεισφέρουν στη συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας.

Σημαντική ήταν και η αναφορά του Δημάρχου στην πρόσφατη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την πόλη της Κουανγκτσόου, στην Κίνα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διπλωματικές επιτυχίες σε τοπικό επίπεδο, καθώς η Αγία Νάπα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με μία από τις σημαντικότερες κινεζικές πόλεις, που αποτελεί και το εμπορικό λιμάνι της Νότιας Κίνας, με 20εκ. πληθυσμό και ΑΕΠ πέραν των 36 δις.

Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος είπε: «Θεωρούμε ότι η Αγία Νάπα μπορεί να αποτελέσει μοντέλο ανάπτυξης για όλη την Κύπρο. Τα βήματα που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τη διαφοροποίηση και τη διεύρυνση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουμε, είναι βήματα που μπορούν να γίνουν σε όλη την Κύπρο και στα οποία πρέπει να δώσει έμφαση το νέο Υφυπουργείο Τουρισμού».

Online εμπειρία – Παρουσίαση πλατφόρμας

Ο Γενικός Διευθυντής της Red WolF Digital Group, Κώστας Ντάλτας παρουσίασε την πλατφόρμα του Always Ayia Napa. Όπως ανέφερε πρόκειται για μια σύγχρονη καινοτόμα πλατφόρμα. Μια πλατφόρμα που φέρνει σε πρώτο πλάνο στις μηχανές αναζήτησης την Αγία Νάπα και αποτελεί το ουσιαστικότερο εργαλείο για τη διαδικτυακή και όχι μόνο προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αγία Νάπας.

«Αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο – οδηγό για τον επισκέπτη και τον μελλοντικό επισκέπτη της Αγία Νάπας, αφού μπορεί να αναζητήσει και να ενημερωθεί για τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή, τις παραλίες και τις παροχές που προσφέρει η κάθε παραλία, τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει στην Αγία Νάπα, καθώς και για τα events που υπάρχουν στην περιοχή. Οι επισκέπτες σήμερα ψάχνουν για ολοκληρωμένες τουριστικές εμπειρίες, όχι απλούς προορισμούς, και εμπιστεύονται τις online κοινότητες κατά τη διαδικασία έρευνας τους, χρησιμοποιώντας παραπάνω από μία οθόνη. Επηρεάζονται και δίνουν βαρύτητα σε online κριτικές, τουριστικές ιστοσελίδες και διαδικτυακές πηγές με αξιοπιστία. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε μια διαδραστική πλατφόρμα, μοναδική στην Κύπρο, που αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για να κάνει την εμπειρία του κάθε επισκέπτη στην Αγία Νάπα αξέχαστη», όπως συγκεκριμένα ανέφερε.

Οι νέοι άξονες τουριστικής ανάπτυξης και η καινούργια ταυτότητα του Δήμου Αγίας Νάπας

Την παρουσίαση ολοκλήρωσαν οι συνιδρυτές της W2strategy, Δημήτρης Μαζιώτης και Κωστής Καπόπουλος, που αναφέρθηκαν στους άξονες τουριστικής ανάπτυξης της Αγίας Νάπας, στην παρουσίαση της νέας ταυτότητας και των σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Οι τέσσερις βασικοί στόχοι marketing επικεντρώνονται στους ακόλουθους άξονες:

  1. Προοδευτική αλλαγή μίγματος επισκεπτών.
  2. Βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη και με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
  3. Αλλαγή συνολικής αντίληψης – σύνδεσης για το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
  4. Προσέλκυση επισκεπτών για short break διακοπές.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο κύριος Καπόπουλος: «Η Αγία Νάπα προσελκύει επισκέπτες από 3 βασικές αγορές (Αγγλία, Ρωσία, Σκανδιναβικές χώρες). Την ίδια στιγμή προσελκύει επισκέπτες για δύο βασικά προσφερόμενα τουριστικά προϊόντα (ήλιος και θάλασσα / διασκέδαση). Κεντρικό στόχο αποτελεί η αλλαγή του μίγματος των επισκεπτών τόσο σε επίπεδο χωρών προέλευσης όσο και σε τμήματα αγοράς. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν και να προβληθούν συνεκτικά τουριστικά προϊόντα (κύρια και δευτερεύοντα), τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις προτιμήσεις των επισκεπτών και να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Ουσιαστικά δημιουργούμε μια αντίστροφη διαδικασία: τα τουριστικά προϊόντα και η προβολή τους ενσωματώνουν τις ανάγκες των επισκεπτών που προσέρχονται στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος είναι η προοδευτική αλλαγή της γενικής αντίληψης για το προσφερόμενο προϊόν της Αγίας Νάπας. Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε συμπληρωματικά τουριστικά προϊόντα, τα οποία απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά (αγορές και τμήματα αγορών) και να τα διασυνδέσουμε με τα κύρια προσφερόμενα προϊόντα».

Σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Καπόπουλου και στην προσέλκυση επισκεπτών για short break διακοπές. Αυτός ο τύπος διακοπών στοχεύει κυρίως στις αγορές της Ελλάδας, του Ισραήλ και του Λιβάνου και αναφέρεται τόσο σε εκδηλώσεις όσο και σε προσφερόμενο τουριστικό προϊόν πέρα από τον Ήλιο και Θάλασσα. Για την προσέλκυση των επισκεπτών αυτών θα πρέπει αφενός να δημιουργηθούν συνεκτικά, θεματικά τουριστικά προϊόντα και αφετέρου να προβληθούν τα θεματικά events που ήδη διοργανώνονται στην Αγία Νάπα.

Ο κύριος Μαζιώτης με τη σειρά του παρουσίασε τη νέα ταυτότητα της Αγίας Νάπας και όπως ο ίδιος είπε «Ακολουθώντας το παράδειγμα τουριστικών περιοχών στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ταυτότητα για το τουριστικό προϊόν της Αγίας Νάπας, όπου ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την τουριστική «εμπειρία» του προορισμού. Ως ταυτότητα ορίζεται το όνομα, το σύμβολο, το λογότυπο και το σλόγκαν που προσδιορίζει και διαφοροποιεί ένα προορισμό. επιπλέον, επικοινωνεί την υπόσχεση μιας αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας η οποία συνδέεται μοναδικά με τον προορισμό».

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αγία Νάπας, όπου η σελίδα του Always Ayia Napa στο Facebook απαριθμεί ήδη 27.000 page likes, 5.573.217 total reach και 6.130.520 total impressions.

Social Media

https://www.facebook.com/alwaysayianapa/

https://www.instagram.com/alwaysayianapa/

https://twitter.com/AlwaysAyiaNapa

https://vk.com/alwaysayianapa

https://www.youtube.com/channel/UC4ynFYGrMe7hCcmIxtyXE-g

Website

www.alwaysayianapa.com