Με σημαντικές καινοτομίες το Τουρνουά Αγίας Νάπας του 2018

α Ayia Napa Soccer Festival, Νέα Αμμοχώστου

Επεκτείνεται για μία ακόμη μέρα το διεθνές Ayia Napa Soccer Festival 2018, αφού η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει το Σάββατο, 31 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η 18η διοργάνωση του μεγαλύτερου και παλαιότερου τουρνουά ακαδημιών της Κύπρου, αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ συμμετοχής, προσελκύοντας περισσότερες ομάδες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Το Σωματείο SoccerWorldCyprus, που διοργανώνει το τουρνουά από το 2001, εισάγει διάφορες καινοτομίες που αφορούν τη δομή της διοργάνωσης, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερες ομάδες και νεαρούς ποδοσφαιριστές 6-16 χρόνων.

Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, ο οποίος το φιλοξενεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας, σε 16 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα. Μεγάλος χορηγός είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι στο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2017 έλαβαν μέρος 334 ομάδες από την Κύπρο και Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λίβανο και Ιορδανία, με τη συμμετοχή πάνω από 5.000 παιδιών. Εκτιμάται ότι τους αγώνες παρακολουθούν 20.000 θεατές που κινούνται στην Αγία Νάπα και την ευρύτερη περιοχή τις ημέρες της διοργάνωσης, ενώ οι αφίξεις από το εξωτερικό υπολογίζονται στις 750 και αφορούν σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, συνοδούς και γονείς.

Στο τουρνουά του 2018 θα συμμετέχουν ομάδες αγοριών και κοριτσιών με ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 2002 μέχρι το 2011 – υπάρχει και ανοικτή κατηγορία γυναικών για κοπέλες όλων των ηλικιών.

Η πιο σημαντική καινοτομία αφορά στη διαβάθμιση των ομάδων σε Eagles και Lions, βάσει των αγωνιστικών τους δυνατοτήτων. Όμιλοι Lions θα υπάρχουν για τις ηλικιακές κατηγορίες από το 2006 έως το 2010. Η κατηγοριοποίηση δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αγωνιστικού επιπέδου, να απολαύσουν τη διοργάνωση, το παιχνίδι και τη χαρά της συμμετοχής.

Στο τουρνουά του 2017 εισήχθη πρώτη φορά γυναικεία κατηγορία. Στη επόμενη διοργάνωση εγκαινιάζεται και κατηγορία κοριτσιών, όπου μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες κοριτσιών που έχουν γεννηθεί από το 2002 και μετά. Όπως και πέρσι, θα συμμετάσχουν και γυναικείες ομάδες, σε ξεχωριστή κατηγορία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ