Σπάνε τη σιωπή τους οι Ισραηλίτες: «Ήταν εφιάλτης, ποτέ ξανά στην Κύπρο»

85216F1B 41EC 4D02 9AB1 800FF367748A βιασμός, Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Πέντε από τους δώδεκα Ισραηλίτες μετά από μια βδομάδα υπό κράτηση για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης Βρετανίδας αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Πέμπτης (26/7).

Τουλάχιστον τρεις από αυτούς βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ, αφού ένας εξ αυτών έχει ταξιδέψει την Πέμπτη, ενώ οι άλλοι δύο αναχώρησαν από την Κύπρο νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Να σημειωθεί ότι οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τα αποτελέσματα DNA έδειξαν ότι δεν συνδέονται με το δωμάτιο που φέρεται να έχει γίνει ο βιασμός.

«Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, εάν έχουν κάνει οτιδήποτε. Δεν ξέρω τίποτα», ανέφερε στην Arutz Sheva ένας εκ των τριών νεαρών που έχουν πάει στο Ισραήλ.

Ο πατέρας ενός εκ των Ισραηλιτών, ο οποίος έσπευσε να υποδεχτεί τον γιο του χθες στο διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion, ανέφερε στο ίδιο μέσο «θα πάμε τώρα στο σπίτι και θα τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Nir Yaslovitz, ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης κάποιων από των υπόπτων, είχε σχολιάσει ότι η απελευθέρωση των πέντε νεαρών «είναι η πρώτη ρωγμή στην ιστορία της 19χρονης Βρετανίδας».

Την Παρασκευή σύμφωνα με τη Maariv άλλοι δύο Ισραηλίτες επέστρεψαν στο Ισραήλ. Ένας εξ αυτών έσπασε τη σιωπή του και δήλωση ότι «ήταν ένας εφιάλτης. Δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά στην Κύπρο. Τον μόνο που θέλω είναι να γυρίσω σπίτι».

Ο τρίτος Ισραηλίτης που επέστρεψε στη χώρα του εξομολογήθηκε ότι είχε σωθεί από μια selfie που είχε τραβήξει μαζί με τη φίλη του την ώρα που η 19χρονη κατήγγειλε ότι έγινε ο βιασμός.

«Σώθηκα χάρη στη selfie με τη φίλη μου που τράβηξα εκείνο το βράδυ, αφού ήταν ένα ξεκάθαρο άλοθι. Ήμουν με τη φίλη μου και όχι με τη Βρετανίδα».

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 ύποπτοι Ισραηλινοί για την καταγγελία του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας, σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα. Εναντίον των επτά υπόπτων, διατάχθηκε εξαήμερη κράτηση.

Πηγή: SigmaLive