Στη μαρίνα Αγίας Νάπας 55 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο

B73BE14C 95DA 407D AE11 9CFAAA902C6C exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συνολικά 55 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας, μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αναμένουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας να μεταφερθούν, αφού πρώτα υποβληθούν τεστ κορωνοϊού, σε Κέντρο Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα μεσάνυχτα εντοπίστηκε πλοιάριο με μετανάστες να πλέει στη θάλασσα περιοχή, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας έσπευσε στο σημείο και μετέφερε το πλοιάριο με τους μετανάστες στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Από έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 55 άτομα, πιθανών από τη Συρία, εκ των οποίων οι 36 είναι άνδρες, οι 5 γυναίκες και 14 ανήλικα παιδιά ηλικίας από δύο μηνών μέχρι και 17 ετών.

Στο πλοιάριο παρέμειναν οι άνδρες, ενώ για ανθρωπιστικούς λόγους επιτράπηκε στα γυναικόπαιδα να κατέβουν και πέρασαν το βράδυ στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Αργότερα σήμερα αναμένεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας θα μεταβούν στην περιοχή ώστε οι μετανάστες να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού και να μεταφερθούν στη συνέχεια σε χώρο φιλοξενίας.