Στη μαρίνα Αγίας Νάπας για άσκηση το Πολεμικό Ναυτικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

IMG 1985 scaled AyiaNapaMarina, exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η επίσκεψη έξι πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αγίας Νάπας στις 21 Μαΐου.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, που πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί όλους του τύπους πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Πολεμικού Ναυτικού και η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο εκπαίδευσης και εξοικείωσης των πληρωμάτων με τους διαθέσιμους λιμενικούς χώρους στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στη δραστηριότητα ήταν τα σκάφη των ΟΥΚ “ΝΗΡΕΑΣ” 1 και Π.Π “ΤΣΟΜΑΚΗΣ”, Π.Π “ΓΕΩΡΓΙΟΥ”, ΠΑΘ “ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ” και Π.Π “ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ”. Τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των σκαφών της Μαρίνας Αγίας Νάπας και να διαπιστώσουν από κοντά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται για τον ανεφοδιασμό καυσίμων, επισκευών κλπ.

IMG 1731 scaled AyiaNapaMarina, exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Τους εκπροσώπους του Πολεμικού Ναυτικού υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας M.M. Makronisos Marina κ. Σταύρος Καραμοντάνης και ο Διευθυντής της Μαρίνας κ. Κώστας Φυτιρής. Κατά την υποδοχή τους, ο κ. Καραμοντάνης εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχεται σκάφη και πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και τόνισε ότι η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα είναι πάντα στη διάθεση τους για όποιες τυχόν ανάγκες φιλοξενίας προκύψουν στο μέλλον κατά τις εκπαιδευτικές ασκήσεις και επιχειρήσεις τους.

IMG 1796 scaled AyiaNapaMarina, exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο πλάνο της Μαρίνας Αγίας Νάπας για τον ελλιμενισμό σκαφών και τις σχετικές με αυτό προσφερόμενες υπηρεσίες, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε ότι στη μαρίνα μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη με μήκος μέχρι 65 μέτρων, ενώ στη ξηρά, στον ειδικά διαμορφωμένο σε 4 επίπεδα χώρο φύλαξης (Dry Stack), μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη μήκους μέχρι 10 μέτρα.

IMG 2185 AyiaNapaMarina, exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η υπηρεσία Dry Stack Services παρέχει στους ιδιοκτήτες σκαφών μια πρωτοποριακή εξυπηρέτηση, στη βάση του τρίπτυχου ΓΝΩΣΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΤΑΧΥΤΗΤΑ, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τους ιδίους. Το σύστημα ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης των σκαφών είναι σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές πολυτελών μαρίνων. Για όλα τα σκάφη, με μήκος 30 μέτρων ή λιγότερων, δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης (finger style berthing), για την παροχή όλων των αναγκαίων υπηρεσιών.

IMG 1807 scaled AyiaNapaMarina, exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού ευχαρίστησαν του κ.κ. Καραμοντάνη και Φυτιρή για την υποδοχή και τη ξενάγησή τους στους χώρους της Μαρίνας Αγίας Νάπας, εκφράζοντας παράλληλα τον εντυπωσιασμό τους για την υποδομή που έχει αναπτυχθεί και τις δυνατότητες που προσφέρει το έργο στην προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Η μαρίνα Αγίας Νάπας

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας προνοεί την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

Famagusta.News