Στην ενοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου στοχεύει ο Δήμος Αγίας Νάπας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 0626 Αναπτυξιακά Έργα, Παραλίες
©Famagusta.News

Στην ενοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου από την Αγία Θέκλα μέχρι και τον Κόννο στοχεύει ο Δήμος Αγίας Νάπας ο οποίος ετοιμάζεται τους επόμενους μήνες να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

DSC 0627 Αναπτυξιακά Έργα, Παραλίες
©Famagusta.News

Πέραν από την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, στόχος του έργου είναι η ένταξη του στο υφιστάμενο δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων του Δήμου, οι οποία θα επανασχεδιαστούν, βελτιώνοντας έτσι την προσβασιμότητα και αναδεικνύοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

DSC 0629 Αναπτυξιακά Έργα, Παραλίες
©Famagusta.News

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Δήμο, θα δημιουργηθούν και υπαίθριοι χώροι αναψυχής σε κάποια σημεία.

Η υλοποίηση του έργου, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, θα αποτελέσει μοχλό πολεοδομικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αναβάθμισης στην περιοχή. Στο έργο περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός πλατεικών χώρων με καθορισμένες θεματικές όπως η ανάδειξη του σπηλαίου των ιπποπόταμων, των γεωλογικών σχηματισμών, η ανάδειξη των δύο θεματικών πάρκων, τα εξωκλήσια και το υδραγωγείο.

Προβλέπεται επίσης η αναβάθμισή των υφιστάμενων παραλιών και ο σχεδιασμός νέων υποδομών για διευκολύνσεις στις παραλίες που περιλαμβάνονται στην περιοχή μελέτης καθώς και οι πρόνοιες για γενικό εξοπλισμό και οργάνωση τους.

Εξετάζεται επίσης μελέτη για διευκόλυνση πρόσβασης στη θάλασσα και δημιουργία υπηρεσιών που θα εξυπηρετήσουν τους λουόμενους και τους επισκέπτες, όπως πύργοι ναυαγοσωστών, χώροι υγιεινής και σημεία ενημέρωσης του κοινού.

Πηγή: Famagusta.News / Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ / Δέσποινα Πούρεκκου