Στο Κάβο Γκρέκο για καταδύσεις οι ναύτες της πολεμικής φρεγάτας “Aconit” (BINTEO)

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Famagusta.News

WhatsApp Image 2020 08 18 at 13 003 exclusive, Κάβο Γκρέκο, φρεγάτα

Στα ανατολικά παράλια της Κύπρου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πρωταρά και της παραλίας του Κόννου βρέθηκε την Τρίτη η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού στόλου La Fayette, ενώ θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι αύριο, Τετάρτη.

Πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι η φρεγάτα πραγματοποιεί περιπολίες στο πλαίσιο επιτήρησης της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ πρόσφατα έλαβε μέρος σε κοινές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη.

Η φρεγάτα La Fayette ζήτησε και εξασφάλισε άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Άμυνας, να παραμείνει για 24 ώρες στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, προκειμένου το πλήρωμα της να προβεί σε εκπαίδευση καταδύσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η φρεγάτα ζήτησε όπως παραμείνει ανοικτά του Πρωταρά και της παραλίας του Κόννου, κοντά στην ακτή, ούτως ώστε το πλήρωμα της να κάνει καταδύσεις και στη συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχουν σπηλιές.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ακόμα ότι την Τετάρτη η γαλλική πολεμική φρεγάτα αναμένεται να βγει ξανά σε ανοιχτή θάλασσα προκειμένου να συνεχίσει τις περιπολίες της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, πρόκειται για τη φρεγάτα 3.200 τόνων τύπου “Stealth”, με την ονομασία “Aconit”, η οποία εξυπηρετεί γενικούς σκοπούς.

H συγκεκριμένη φρεγάτα, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, έχει έδρα ελλιμενισμού την Τουλόν της Γαλλίας, είναι μήκους 125 μέτρων και πλέει με ταχύτητα 25 κόμβων. Κατασκευάστηκε στις 5 Αυγούστου του 1996, και η αρχική ονομασία ήταν “Jauréguiberry” και ανήκει στον στόλο “La Fayette Class”.