Στο μικροσκόπιο οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Κούλλη

α Αστυνομία, Έγκλημα, Κούλλης Χατζησάββα, Νέα Αμμοχώστου

Από κόσκινο περνούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των δύο κινητών τηλεφώνων που είχε το θύμα της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης στην Αγία Νάπα, ο 47χρονος Κυριάκος Χατζησάββας.

Η Αστυνομία ευελπιστεί ότι με την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των συσκευών που χρησιμοποιούσε το θύμα καθώς και των τηλεφώνων που ανήκουν σε άτομα τα οποία φέρεται να είχαν διαφορές με τον 47χρονο, ενδεχομένως να οδηγηθεί στους δράστες. Μια διαδικασία, ωστόσο, που είναι χρονοβόρα και αναμένεται ότι θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Όπως χρονοβόρα είναι και η διαδικασία αξιολόγησης των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης από την περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Το κλιμάκιο του ΤΑΕ Αμμοχώστου που ασχολείται με τον φόνο του Κούλλη Χατζησάββα έχει να αξιολογήσει μεγάλο αριθμό κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης (πέραν των δέκα), με την ελπίδα να εντοπίσει κάποια ύποπτη κίνηση, που ίσως οδηγήσει στη σύλληψη του εκτελεστή. Δέκα μέρες μετά το στυγερό έγκλημα που έγινε στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου διέμενε ο 47χρονος, στην οδό Τεύκρου Ανθία, η Αστυνομία δεν μπόρεσε ακόμα να βρει την άκρη του νήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης θεωρείται εξαιρετικά περίπλοκη, δεδομένου ότι δεν υπήρξε κανένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ στη σκηνή δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε τεκμήριο που να βοηθά στον εντοπισμό του δράστη.

Παράλληλα, οι ανακριτές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις βαλλιστικές εξετάσεις που έγιναν στα θραύσματα της σφαίρας τα οποία βρέθηκαν στο κεφάλι του θύματος, ούτως ώστε να βεβαιωθούν για τον τύπο του όπλου που χρησιμοποίησε ο φονιάς.

Όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, η Αστυνομία δεν έχει κάτι το χειροπιαστό στα χέρια της που να οδηγεί σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το γεγονός ότι το θύμα διατηρούσε φιλικές σχέσεις με άτομα που είχαν εμπλοκή με το τετραπλό φονικό υποχρεώνει τους ανακριτές να στρέψουν τις έρευνές τους και προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ