Στο πρόγραμμα WiFi4EU ο Δήμος Αγίας Νάπας

ok Δήμος Αγίας Νάπας, πρόγραμμα WiFi4EU

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση (Wifi) στο διαδίκτυο σε πέντε δημόσιους χώρους της Αγίας Νάπας (Δημαρχείο, Μουσείο «Θάλασσα», Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Πλατεία Λιμανάκι και περιοχή Λυκείου Ελληνίδων) θα έχουν οι δημότες και οι επισκέπτες μετά την υπογραφή συμφωνίας, την Πέμπτη 6 Μαρτίου, από το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου και τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Spectrum κ. Δημήτρη Δημητρίου για εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Με την πρωτοβουλία WiFi4EU ο Δήμος Αγίας Νάπας πήρε χρηματοδότηση 15.000,00 ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού που στόχο έχει οι πολίτες να επωφεληθούν πλήρως από τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης. ΄Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Δημητρίου ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί είναι τελευταίας τεχνολογίας και θα μπορεί να εφαρμοστεί μελλοντικά για τις υπηρεσίες «΄Εξυπνης Πόλης» όπως «Smart Parking», «Location Services», «Waste Management» κ.ά.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από την εφαρμογή αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ο Δήμος Αγίας Νάπας αναβαθμίζεται ψηφιακά λαμβάνοντας παράλληλα πρόνοιες ανάπτυξης άλλων υπηρεσιών που χρησιμοποιούν σήμερα «έξυπνες πόλεις» σε άλλες χώρες.

thumbnail DSC 6606 Δήμος Αγίας Νάπας, πρόγραμμα WiFi4EU