Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα

IMG 5575 scaled Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε καφετέρια στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον κουκουλοφόρο και εντοπίστηκε στον χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα, οι κάλυκες των σφαιρών, που βρέθηκαν έξω στο πεζοδρόμιο και τοn δρόμο στην οδό Κρύου Νερού, καθώς και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από γειτονικά υποστατικά, στάλθηκαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου που διερευνούν την υπόθεση με τη συνεργασία και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, ακολούθησαν χθες τη διαδρομή που φαίνεται να πήρε ο δράστης της επίθεσης, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τυχόν άλλα στοιχεία και να αντιληφθούν την κατεύθυνση που ενδεχομένως πήρε ο άγνωστος κουκουλοφόρος και που κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής που πήρε η Αστυνομία, ο δράστης που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι γάντια στα χέρια, φαίνεται να πηγαίνει πεζός από την οδό Κρύου Νερού, κρατώντας το όπλο έξω από το καφεστιατόριο και από το δρόμο αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο δράστης ακολούθησε την ίδια διαδρομή διαφυγής δηλαδή από την οδό Κρυού Νερού, ενώ από τους πυροβολισμούς έσπασαν δύο γυάλινες προθήκες του καφεστιατορίου.

Συνολικά ο δράστης έριξε περίπου 20 πυροβολισμούς στην τζαμαρία του καφεστιατορίου ωστόσο ο στόχος της επίθεσης που φαίνεται να είναι σύμφωνα με την Αστυνομία γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν τις αρχές για διάφορες υποθέσεις, είχε φύγει από τον χώρο λίγη ώρα προηγουμένως.

Άλλο κλειστό κύκλωμα που πήρε η Αστυνομία από την περιοχή δείχνει ένα άτομο που φορούσε περίπου τα ίδια ρούχα με τον δράστη, χωρίς όμως να φαίνεται το πρόσωπό του, να περνά λίγο πριν την επίθεση, έξω από το καφεστιατόριο και να τηλεφωνά.

Εν τω μεταξύ από χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου μεταβαίνουν διάφορα άτομα για καταθέσεις ενώ οι ανακριτές θα λάβουν καταθέσεις και από ανθρώπους του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε νυχτερινά κέντρα αναψυχής στην Αγία Νάπα.

Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μία γυναίκα ηλικίας 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διαφορετικό τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ