Telegraph: Η Αγία Νάπα ξεφορτώνεται τον “φθηνό τουρισμό”

Στιγμιότυπο 2018 03 03 10.05.29 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Τη νέα σελίδα που γυρίζει η Αγία Νάπα στο προσφερόμενο είδος τουρισμού σημειώνει σε ρεπορτάζ του ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εφημερίδα “Telegraph” σε πρόσφατο ρεπορτάζ της σημειώνει την αλλαγή η οποία σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αγία Νάπα αλλά και την στροφή από τον “χαμηλής ποιότητας” τουρισμό του παρελθοντος σε ένα νέο είδος κοσμοπολίτικου και ποιοτικότερου τουρισμού.

Το ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε άλλα γνωστά θέρετρα της Ευρώπης όπως το Magaluf στη Μαγιόρκα της Ισπανίας και την Ίμπιζα, τα οποία αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς φθηνού τουρισμού, επικεντρωμένο στα ξέφερενα πάρτι και την κατανάλωση αλκοόλ.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα θέρετρα αυτά φαίνεται ότι χρόνο με τον χρόνο αλλάζουν φιλοσοφία, και ανεβάζουν το επίπεδο του τουριστικού τους προϊόντος με στόχο να ξεφορτωθούν τον “φθηνό τουρισμό” σε μια προσπάθειά τους να προσελκύσουν ποιοτικότερους επισκέπτες.

Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και η Αγία Νάπα η οποία, όπως αναφέρει η “Telegraph”, ο μέχρι πρότινος γνωστός ως “Παράδεισος των Πάρτι” μετατρέπεται σε ένα εντελώς καινούριο πρότυπο τουρισμού, καθώς τα νέα έργα και οι επεκτάσεις και οι ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα της πόλης. Μάλιστα, φιλοξενεί και δήλωση του Δημάρχου, Γιάννη Καρούσου, ο οποίος αναφέρει πως η Αγία Νάπα έχει απομακρυνθεί, πλέον, από αυτού του είδους τουρισμό.

a1 1 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Στόχος ο κοσμοπολίτικος τουρισμός

Σε δηλώσεις του στο Famagusta.News, o Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι στόχος του Δήμου είναι η μετατροπή του σε ένα ελκυστικό και κοσμοπολίτικο προορισμό. Τα νέα έργα, όπως η μαρίνα Αγίας Νάπας που έχουν βάλει στον χάρτη την πόλη και έχουν προσελκύσει διεθνούς φήμης επενδυτές, δεν μπορούν παρά να είναι τα πρώτα βήματα τα οποία αποδεικνύουν την αλλαγή της φιλοσοφίας στο μέχρι τώρα προσφερόμενο προϊόν.

Παράλληλα, όπως είπε, γίνονται σημαντικά βήματα για την αλλαγή της ταυτότητας της πόλης. Σύντομα, ανέφερε, θα εκπονηθεί μελέτη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εικόνας της πόλης (City Branding), ενώ ξεκινάει άμεσα και μια μεγάλων διαστάσεων διαφημιστική καμπάνια μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όσον αφορά εντός πόλεως, σημείωσε τις σπουδαίες εργασίες που γίνονται στις ξενοδοχειακές μονάδες μέσω επεκτάσεων, ανακαινίσεων και ανέγερσης καινούριων, την δημιουργία θεματικών παραλιών, τα έργα που προσδίδουν πολιτισμική ταυτότητα, όπως το Πάρκο Γλυπτικής αλλά και άλλες σημαντικές αλλαγές που θα προχωρήσει ο Δήμος όπως η επίλυση του προβλήματος τη ηχορύπανσης, της προσέλκυσης συγκεκριμένων πελατών από τις ξενοδοχειακές μονάδες και της εικόνας της πόλης με την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων που ήδη έχει ξεκινήσει.

Famagusta.News