Θεατρική Παράσταση: «Ένα Καπέλο Γεμάτο Βροχή» – Δήμος Αγίας Νάπας

Συνεχίζεται για τον μήνα Μάρτιο το Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας. Σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου παρουσιάζεται στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου το γνωστό έργο του Μάϊκλ Γκάτσο «Ένα Καπέλο Γεμάτο Βροχή», το οποίο ανεβάζει το Θέατρο «Σκάλα».

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Αγίας Νάπας
Ώρα έναρξης: 8.00μ.μ
Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κώστας Ασημακόπουλος
Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως
Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντή
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov

Ερμηνεύουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρεα Δημητρίου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Ανδρέας Μελέκης, Μαρία Μεσαρίτη, Χρίστος Χρυσάνθου.

Λίγα λόγια για το έργο…                                                                                          Οι κοινωνικοί ή και προσωπικοί λόγοι που οδηγούν συνανθρώπους μας στην εξάρτηση από διάφορες ουσίες. Ανθρώπινα ράκη που οδηγούνται σε απαράδεκτους θανάτους, συνάνθρωποι μας ηθικά ξεπεσμένοι από την εξάρτηση που η κοινωνία, που εν μέρει ευθύνεται για το κατάντημα τους, τους πετά τώρα σαν απόβλητα, στοιβάζοντας τους στην «άκρη» της πόλης σχεδόν σαν σε ανθρώπινες χωματερές. Το δράμα μιας οικογένειας που τα μέλη της καλούνται να ξεσκεπάσουν την καμουφλαρισμένη αλήθεια, να την δουν κατάματα και να αναλάβουν τις οδυνηρές τους ευθύνες. Στην συνέχεια να λυτρωθούν καταθέτοντας το υπόλοιπο της αγάπης προς το θύμα. Αυτή την αγάπη που όλα τα ελπίζει και όλα τα υπομένει.

Το έργο θέτει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο κεντρικός ήρωας αγωνίζεται να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Ο αγώνας του αυτός δοκιμάζει την ηθική αντοχή και την ποιότητα του ως ανθρώπου καθώς το πάθος του τον φέρνει αντιμέτωπο με την αγάπη και την οικογένεια του (σύζυγο, αδερφό και πατέρα). Την ίδια δοκιμασία, αλλά για διαφορετικούς λόγους περνούν και τα άλλα βασικά πρόσωπα του έργου. Η σταδιακή αποκάλυψη του ατομικού δράματος του πρωταγωνιστή και η προσπάθεια του για λύτρωση, δίνουν τη δυνατότητα να φανούν οι χαρακτήρες των άλλων με όλα τα αρνητικά και θετικά τους στοιχεία.