Το BBC στην Αγία Νάπα για ανεξιχνίαστο φόνο Βρετανού το 2016 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2018 09 19 18.03.59 ayianapa, exclusive, Famagusta, George Low, Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, ΦΟΝΟΣ

Ρόλο ντετέκτιβ ανέλαβε αυτές τις μέρες ο Βρετανός Βουλευτής Gareth Johnson, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του George Low το 2016 στην Αγία Νάπα.

Ο Βουλευτής του Dartford ταξίδεψε στην Κύπρο προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με αξιωματούχους της Δημοκρατίας όσο και με την ψευδοαστυνομία και τις κατοχικές αρχές.

Δείτε το χθεσινό εκτενές ρεπορτάζ του BBC:

Η υπόθεση έχει απασχολήσει έντονα τα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, αφού δύο χρόνια μετά, παραμένει ανεξιχνίαστη, ενώ σε χθεσινό ρεπορτάζ του BBC αναδεικνύεται το πρόβλημα της κατοχής, το οποίο έχει συντείνει στην διαφυγή και την ατιμωρησία των ενόχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο George Low μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου τον Αύγουστο του 2016 έξω από νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα, ενώ ο φίλος του Ben Barker τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι φερόμενοι ως δράστες, δύο τουρκοκύπριοι, ο Mehmet Akpinar και ο Sali Ahmet, συνελήφθησαν στα κατεχόμενα για άσχετα αδικήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι παρά το γεγονός ότι εις βάρος τους εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Όπως ανέφερε ο Βρετανός Βουλευτής, “η υπόθεση της δολοφονίας του George Low και η απόπειρα δολοφονίας του Ben Barker αποτελούν εθνική ντροπή για την Κύπρο. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι (για τη δολοφονία) είναι τόσο εύκολα ικανοί να ξεφύγουν από τον νλομο και φαίνεται ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί.

Με τη σειρά του ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Stephen Lillie, ανέφερε ότι αυτή είναι η πιο σημαντική υπόθεση την οποία εξετάζει η Ύπατη Αρμοστεία η οποία βρίσκεται σε στανή επαφή με την Αστυνομία.