Τουρνουά Αγίας Νάπας με τη συμμετοχή έξι περίπου χιλιάδων παιδιών

29354496 1628975713864171 90512926313921518 o Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΙΔΙ, Παιδιά, Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας

Έξι περίπου χιλιάδες παιδιά θα συμμετάσχουν στο φετινό Τουρνουά Αγίας Νάπας που αρχίζει σήμερα 31 Μαρτίου και διαρκεί μέχρι τις 4 Απριλίου και θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο της  Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου της Μεσογείου, που διοργανώνει το Σωματείο SoccerWorldCyprus, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας και έχει Μέγα χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στο φετινό 17ο Τουρνουά θα λάβουν μέρος πέραν των 350 ομάδων με περίπου έξι χιλιάδες παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2012, δηλαδή ηλικίας 6 – 16 χρόνων, ενώ θα αγωνιστούν και ομάδες γυναικών. Από πέντε χώρες του εξωτερικού έφτασαν 22 ομάδες και εκτιμάται πως τους αγώνες θα παρακολουθήσουν περίπου 20 χιλιάδες φίλαθλοι, στην πλειοψηφία τους συγγενείς και φίλοι των νεαρών ποδοσφαιριστών».

Η φετινή διοργάνωση «είναι αφιερωμένη στο Fair Play, υποστηρίζεται θεσμικά από τον ΚΟΑ, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, που φιλοξενεί το Τουρνουά στο Αθλητικό του Κέντρο που περιλαμβάνει 16 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα. Η Cytavision, τηλεοπτικός συνεργάτης, θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς και τις απονομές τη Μ. Τετάρτη, 4 Απριλίου, ενώ κύριος χορηγός είναι ο ΚΟΤ».

Στο πλαίσιο του τουρνουά διοργανώνεται στις 18.30 σήμερα το απόγευμα στην Αγία Νάπα, διάλεξη με τίτλο «Έχεις και ‘συ Ευθύνη… Πώς να Υποστηρίζω Σωστά το Παιδί μου στον Αθλητισμό» και μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο Πρεσβευτής Fair Play Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «έχει καθιερωθεί στον Δήμο να εγκαινιάζουμε την τουριστική περίοδο με αυτό το μεγάλο τουρνουά, τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και του τουρισμού. Φέτος η διοργάνωση θα γίνει σε ένα αναβαθμισμένο αθλητικό κέντρο, αφού από πέρσι ο Δήμος ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, με τη στήριξη του ΚΟΤ, επενδύοντας πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να πάρουμε το αθλητικό κέντρο εκεί που του αξίζει».

Πρόσθεσε ότι «η διοργάνωση συνεισφέρει τα μέγιστα στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, αφού τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα και η Αγία Νάπα θα σφύζει από ζωή. Υπολογίζουμε ότι πέραν των 20.000 επισκεπτών θα έρθουν στην Αγία Νάπα, με όλα τα οφέλη που θα υπάρχουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ