Βραχυκύκλωμα αιτία πυρκαγιάς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα

Βραχυκύκλωμα αιτία πυρκαγιάς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα

52648C2F E4CE 4130 B7F5 6E78D98363F9 exclusive

Σε βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό διακόπτη οφείλεται, όπως διαπιστωνεται ύστερα από έρευνες, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαΐου, σε ημιυπόγειο διώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι «γύρω στις 13:50 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ημιυπόγειο διώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου» και Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ξυλοφάγου».

Προστίθεται ότι «η πυρκαγιά βρισκόταν σε ηλεκτρικό διακόπτη που εφαπτόταν σωρού από άχρηστα υλικά σε ημιυπόγειο χώρο κάτω από το κλιμακοστάσιο και κατασβέστηκε πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ενοίκους του συγκροτήματος. Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβησαν σε έλεγχο σε όλα τα διαμερίσματα για τυχόν παγιδευμένους, επιθεώρηση και εξαερισμός».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προέβησαν σε διερεύνηση των αιτιών πυρκαγιάς και διαφάνηκε ότι «η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα/ βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό διακόπτη».

Πηγή: ΚΥΠΕ