Ξανά στο δικαστήριο σήμερα η 19χρονη για τα περί “ομαδικού βιασμού”

c51246a3a8ba362fd3efb45dcff2c9d9 exclusive, Αστυνομία, Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, αλλά 12 μέρες μετά ανέτρεψε τα πάντα, ομολογώντας πως πρόκειται για ψευδή καταγγελία, προχώρησε χθες η Αστυνομία Αμμοχώστου, έπειτα από τον σάλο που προκάλεσαν οι τελευταίες ανατρεπτικές εξελίξεις.

Ίσως και φυλακή

Η νεαρή Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία με την ψευδή καταγγελία της δυσφήμισε την Αγία Νάπα ως τουριστικό προορισμό, οδηγήθηκε το πρωί στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, προκειμένου να κατηγορηθεί για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης. Από παραπονούμενη σε μια φοβερή υπόθεση ομαδικού βιασμού, όπως ήταν η αρχική της καταγγελία, η 19χρονη μετατράπηκε σε κατηγορούμενη, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο ακόμα και της καταδίκης σε φυλάκιση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το αδίκημα της δημόσιας βλάβης επισύρει ποινή μέχρι και χιλίων, περίπου, ευρώ ή και φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Η νεαρή οδηγήθηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της (το ίδιο σκηνικό που είχε παρατηρηθεί και κατά την προσαγωγή στο δικαστήριο των Ισραηλινών υπόπτων για σκοπούς προφυλάκισής τους προτού αποκαλυφθούν τα ψεύδη της 19χρονης), ενώ στο Δικαστήριο Παραλιμνίου βρέθηκαν για να καλύψουν τη διαδικασία διεθνή ΜΜΕ, κυρίως Βρετανοί, Ισραηλινοί και Ρώσοι δημοσιογράφοι, αφού η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της 19χρονης είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις τις προηγούμενες μέρες.

Φανερά καταβεβλημένη

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και η μητέρα της κατηγορουμένης, η οποία σε κάποια στιγμή ξέσπασε σε λυγμούς. Ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Αγγλίδα εισήλθε με τη συνοδεία αστυνομικών έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ολιγόλεπτης διαδικασίας, ήταν σιωπηλή κι εμφανώς καταβεβλημένη. Από πλευράς της υπεράσπισης ζητήθηκε αναβολή της διαδικασίας, καθ’ ότι ο δικηγόρος της 19χρονης (Α. Πιττάτζιης) απουσίαζε στο εξωτερικό, αλλά και γιατί ο όγκος του μαρτυρικού υλικού είναι πολύ μεγάλος και απαιτείται χρόνος για να μελετηθεί, όπως εξήγησε η συνήγορος που αντικατέστησε χθες τον δικηγόρο της Αγγλίδας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και ανέβαλε τη διαδικασία. Ως εκ τούτου, σήμερα(30/7) θα απαγγελθεί στην 19χρονη η κατηγορία της δημόσιας βλάβης, με την κατηγορούμενη να επιφυλάσσει την απάντησή της κατά πόσο παραδέχεται ή όχι την κατηγορία. Μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, η νεαρή Αγγλίδα παρέμεινε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Αέρας ελευθερίας

Πίσω στη χώρα τους επέστρεψαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι μετά από την καταγγελία της Αγγλίδας, στις 17 Ιουλίου, περί ομαδικού βιασμού της σε ξενοδοχείο της Αγ. Νάπας. Οι νεαροί, που είδαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές να μετατρέπονται σε εφιάλτη, αφού για περισσότερο από μια εβδομάδα την πέρασαν στα αστυνομικά κρατητήρια, προτίθενται, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, να κινήσουν αγωγές εναντίον της 19χρονης και να απαιτήσουν αποζημιώσεις. Αγωγή εναντίον της νεαρής Αγγλίδας προτίθεται να κινήσει και ο Δήμος Αγ. Νάπας για τη δυσφημιστική προβολή που έτυχε το τουριστικό θέρετρο εξαιτίας της μεγάλης διάστασης που πήρε η υπόθεση. Η Αστυνομία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως η καταγγελία ήταν… φούσκα μετά από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το δωμάτιο των «οργίων», τα οποία αποδείκνυαν ότι οι ισχυρισμοί της κοπέλας περί ομαδικού βιασμού δεν ευσταθούσαν. Η 19χρονη παραδέχθηκε σε κατάθεσή της ότι ήλθε σε σεξουαλική επαφή με τη θέλησή της με ορισμένους από τους Ισραηλινούς, ωστόσο, όταν κατάλαβε πως κάποιοι τη βιντεογραφούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα, ενοχλήθηκε και κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της στην Αστυνομία για να τους εκδικηθεί.

« Η Αγγλίδα ήξερε ότι θα βιντεοσκοπηθεί»

Στο μεταξύ, ο νεαρός Ισραηλινός, ο οποίος αρχικά εθεωρείτο από την Αστυνομία ως ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση ομαδικού βιασμού που είχε καταγγείλει η 19χρονη Βρετανίδα, προέβη σε δηλώσεις σε ισραηλινά μέσα που ήλθαν στην Κύπρο για κάλυψη της υπόθεσης, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Channel 12 ότι η 19χρονη ήξερε πως η σεξουαλική συνεύρεση με τους νεαρούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου θα βιντεοσκοπηθεί και ότι η ίδια συμφώνησε γι’ αυτό, προσθέτοντας ότι όλα όσα έγιναν στο δωμάτιο ήταν με τη συναίνεσή της. Ο νεαρός ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της νεαρής, συστήνοντας, μάλιστα, την προσοχή όλων των εφήβων που επιλέγουν την Αγία Νάπα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Ο Θεός θα την τιμωρήσει. Δεν ξέρουμε αν θα την οδηγήσουν στο δικαστήριο, αλλά το σημαντικό είναι πως τη συνέλαβαν. Όλοι οι έφηβοι που έρχονται στην Αγία Νάπα πρέπει να είναι προσεκτικοί», σημείωσε. Στο μεταξύ, ο δικηγόρος ορισμένων από τους Ισραηλινούς που αρχικά συνελήφθησαν, ο Ηλίας Στεφάνου, δήλωσε ότι οι πελάτες του δεν έχουν εκφράσει πρόθεση για να κινηθούν νομικά προς το παρόν εναντίον της Βρετανίδας. Το πρώτο τους μέλημα ήταν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους. Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επίλυση του ζητήματος σε αστικό δικαστήριο, καθ’ ότι, όπως εξήγησε, η 19χρονη δεν είναι ευκατάστατη και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ