Αγια Ναπα

Ξενάγηση μαθητών στο Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Αγίας Νάπας (ΦΩΤΟ)

Ξενάγηση μαθητών στο Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Αγίας Νάπας με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Χώρων.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Χώρων με θέμα για το 2023 «Η Πολιτιστική Κληρονομιά σε ένα κόσμο που αλλάζει», το Τμήμα Αρχαιοτήτων Λάρνακας – Αμμοχώστου σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Νάπας διοργάνωσαν την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στον εμβληματικό χώρο του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Αγίας Νάπας, ξενάγηση για τους μαθητές Σχολείων της Ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά αυτό το αξιόλογο μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Κατά την ξενάγηση η υπεύθυνη του Τμήματος Αρχαιοτήτων Λάρνακας-Αμμοχώστου κυρία Παντελίτσα Μυλωνά ενημέρωσε εκτενώς τα παιδιά για την ιστορία του μνημείου, για την πολιτιστική του αξία καθώς και το αποτύπωμα που άφησε στους κατοίκους της περιοχής τόσο από συναισθηματικής όσο και από πρακτικής πλευράς, αφού για εκατοντάδες χρόνια προμήθευε με καθαρό νερό το Μοναστήρι και ολόκληρη την περιοχή και απάντησε στις ερωτήσεις που της έθεσαν τα παιδιά.

Επίσης, την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, μαθητές της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Γιώργο Κυπριανού, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν για την ανάδειξη του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου πήραν συνεντεύξεις από τον Δημοτικό Γραμματέα κ. Φώτο Κίκιλλο, ο οποίος τους μίλησε για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου που έγιναν τόσο σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων όσο και στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος INTEREG III ενώ η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Αγίας Νάπας κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα τους ενημέρωσε για την απόφαση του Δήμου την περσινή χρονιά να αξιοποιήσει το χώρο πολιτιστικά διοργανώνοντας ποιοτικές εκδηλώσεις που να δένουν με τον χώρο και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές εκδηλώσεις όπως επίσης και στην μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, το οποίο αγκάλιασε τις εκδηλώσεις όχι μόνο για την ποιότητά των εκδηλώσεων που προσέφερε ο Δήμος αλλά και για τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε το ίδιο το μνημείο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μουσικοχορευτική παράσταση από τις σχολές “Voice and Music by Marianna” και “Art de Ballet”

Η σχολή "Voice and Music by Marianna " της Μαριάννας Χατζηχρίστου και η σχολή Μπαλέτου…

25 Ιουνίου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Στη φυλακή δύο χρόνια 22χρονος διακινητής μεταναστών

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε 22χρονο, ο οποίος κρίθηκε…

25 Ιουνίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στα γραφεία του νεοσύστατου Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Κωνσταντίνου Ιωάννου,στα γραφεία του νεοσύστατου…

25 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά Ανώγυρα: Διέμενε παράνομα στην Κύπρο ο ύποπτος – Εντοπίστηκε να κρύβεται με 8.000 ευρώ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, ως ύποπτου…

25 Ιουνίου, 2024

Υφ. Μετανάστευσης: Υπάρχει σχέδιο για βελτίωση των υποδομών στο Πουρνάρα

Υπάρχει σχέδιο για βελτίωση των υποδομών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», δήλωσε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης…

25 Ιουνίου, 2024

Ασάνζ: Ποιος είναι, γιατί τον κατηγορούν οι ΗΠΑ και πώς μπήκε τέλος στην πολυετή υπόθεση θρίλερ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής των WikiLeaks, αποφυλακίστηκε και αναμένεται να ομολογήσει την ενοχή του για…

25 Ιουνίου, 2024