Υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγίας Νάπας: «Κλειδί» τα κινητά και το DNA των 12 υπόπτων

Τα βίντεο που ενδεχομένως τράβηξαν ορισμένοι από τους 12 Ισραηλινούς που κρατούνται ως ύποπτοι ίσως να αποβούν καταλυτικά για την καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας ότι βιάστηκε ομαδικά. 

Χθες και οι 12 ύποπτοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ώστε να διαλευκανθεί αυτή η σοβαρή υπόθεση, ενώ η Αστυνομία έχει συλλέξει αρκετά τεκμήρια από το δωμάτιο της Βρετανίδας. Ταυτόχρονα, παρέλαβε και υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ξενοδοχείου που διαμένουν ύποπτοι και παραπονούμενη, καθώς και γειτονικών καταστημάτων και γραφείων, σε μια προσπάθεια να έχει μια πλήρη εικόνα. Όλα αυτά θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει η λήψη καταθέσεων από τους υπόπτους στην παρουσία των δικηγόρων τους.

Χθες εγνώσθη ότι δύο από τους 12 Ισραηλινούς ομολόγησαν προφορικά ότι είχαν έλθει σε σεξουαλική επαφή με τη 19χρονη, αλλά υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της. Την ίδια ώρα κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν εισέλθει στο δωμάτιο και κάποιοι έμειναν έξω, ενώ ορισμένοι βιντεογραφούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η χθεσινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της κατηγορούσας Αρχής επειδή ανάμεσα στους υπόπτους υπήρχε και ανήλικος. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα, για αυτό και η αίθουσα εκκενώθηκε και παρέμειναν οι συνήγοροι και οι συγγενείς των συλληφθέντων που έφθασαν προχθές το βράδυ από το Ισραήλ.

Χθες ενεπλάκησαν στην υπόθεση και μέλη του Γραφείου Ευημερίας αφού κάποιοι εκ των συλληφθέντων υπέβαλαν παράπονο ότι κτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Επίσης, ένας Ισραηλινός κατήγγειλε ότι κτυπήθηκε από Βρετανό τουρίστα που διαμένει στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετά που εγνώσθη το περιστατικό, ωστόσο μετά από εξέταση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Για την υπόθεση επιδεικνύεται πρωτοφανές ενδιαφέρον από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ενώ στην Κύπρο βρίσκονται συγγενείς όλων των συλληφθέντων, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές, πριν καταταγούν στον ισραηλινό στρατό.

Η 19χρονη Βρετανίδα είχε καταγγείλει πως δέχθηκε ομαδικό βιασμό χωρίς να γνωρίζει τον αριθμό, ενώ σημειώνεται ότι οι 12 Ισραηλινοί διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την παραπονούμενη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, η παραπονούμενη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο για διακοπές, ωστόσο βρήκε εργασία στην Αγία Νάπα και εργαζόταν, ενώ φέρεται να διατηρούσε δεσμό με έναν από τους υπόπτους, ενώ δεύτερος συμπατριώτης του τους βοηθούσε να συνεννοηθούν στα Αγγλικά.

Το ξενοδοχείο στο οποίο έγινε το συμβάν φιλοξενεί αυτή την εποχή αρκετούς Ισραηλινούς, αναφέρει η Jerusalem Post, ενώ η 19χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους 12 συλληφθέντες. Σύμφωνα με μια μητέρα ενός από τους 12, όπως δήλωσε στο Channel 12, ο γιος της επικοινώνησε μαζί της και με δάκρυα της είπε «δεν έκανα τίποτα».

Από κοντά ο πρόξενος Ισραήλ

Στο δικαστήριο βρέθηκε χθες και ο Yossef Wurmbrand, πρόξενος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, ο οποίος μίλησε στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους, που καλύπτουν τη διαδικασία. Στη συνέχεια ο κ. Wurmbrand ανέφερε στα κυπριακά ΜΜΕ στην αγγλική γλώσσα ότι «είμαστε εδώ και παρακολουθούμε την υπόθεση των 12 Ισραηλινών παιδιών συνεχώς και τι ακριβώς συμβαίνει. Είμαστε σε επαφή μαζί τους και με τις οικογένειές τους και θα είμαστε μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Αναμένουμε τις τοπικές Αρχές να αποφασίσουν τι θα γίνει με τους 12 νεαρούς και την υπόθεση και δεν πρόκειται να παρέμβουμε στο έργο τους».

Ανέφερε ακόμα ότι σε λίγες ώρες θα συναντηθεί και με τους 12 νεαρούς για «να μάθουμε από αυτούς τι πραγματικά συνέβη. Ωστόσο τίποτε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αφού υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε».

Πηγή: Φιλελεύθερος