Υπόθεση ομαδικού βιασμού: Ξανά στο δικαστήριο η 19χρονη

viasmos 1 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της 19χρονης Αγγλίδας η οποία κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της από νεαρούς Ισραηλινούς και μετέπειτα απέσυρε την καταγγελία της. Όπως πληροφορούμαστε, ο συνήγορος της 19χρονης, ο Ανδρέας Πιττάτζιης, προτίθεται σήμερα (7/8) να ανακοινώσει στο δικαστήριο την παραίτησή του από την υπεράσπιση της νεαρής κατηγορουμένης και παράλληλα θα ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου για να αποσυρθεί από την υπόθεση. Και ο λόγος είναι η διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ του ιδίου και της οικογένειας της 19χρονης ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης. Ήδη ο κ. Πιττάτζιης έχει ενημερώσει για την πρόθεσή του να παραιτηθεί τη μητέρα της 19χρονης, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κύπρο.

H 19χρονη οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, προκειμένου να απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει για δημόσια βλάβη, δηλαδή για ψευδή καταγγελία περί βιασμού της. Ωστόσο, μετά την τελευταία εξέλιξη με την παραίτηση του δικηγόρου της, είναι άγνωστο κατά πόσο θα απαντήσει τελικά σήμερα εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία. Ενδεχομένως η υπόθεση να πάρει και νέα αναβολή εφόσον η πρόθεσή της θα είναι ο ορισμός νέου δικηγόρου.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο ανέφεραν ότι η 19χρονη εξαναγκάστηκε από την Αστυνομία να αποσύρει την καταγγελία για ομαδικό βιασμό της από νεαρούς Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αγίας Νάπας τις πρωινές ώρες της 17ης Ιουλίου, ισχυρισμό που απορρίπτει κατηγορηματικά η Αστυνομία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκαν μηνύματα sms που σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της κατηγορουμένης τα έστειλε η 19χρονη προτού συλληφθεί από την Αστυνομία. Τα μηνύματα ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικοί την εξανάγκασαν να υπογράψει ψέματα, ότι δεν της επέτρεπαν να μιλήσει με κανέναν και ότι την απειλούσαν πως θα προχωρούσαν στη σύλληψη όλων των φίλων της. Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή δικάσιμος.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ / Φωτογραφία: Χρίστος Θεοδωρίδης