Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στη Δερύνεια

147

Υπογράφηκε σήμερα στο Δήμο Δερύνειας συμβόλαιο για ασφαλτόστρωση του κατεστραμμένου από τις εργασίες του αποχετευτικού συστήματος, οδικού δικτύου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης σήμερα υπογράφηκε συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου Δερύνειας και της Εταιρείας Cyfield Development Public Ltd για την εκτέλεση της Α΄Φάσης ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου στη Δερύνεια μετά και την αποπεράτωση των εργασιών του αποχετευτικού έργου.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες που θα στοιχίσουν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, θα αρχίσουν και θα ολοκληρωθούν, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, εντός του 1ου εξαμήνου του 2018».

Είπε ακόμη ότι τον Αύγουστο του 2017 ο Δήμος Δερύνειας παρέλαβε από την εταιρεία που έκανε το αποχετευτικό έργο, το οδικό δίκτυο εντός των Δημοτικών της ορίων.

‘Επειδή οι δρόμοι που παραλαμβάναμε κατά τις διάφορες φάσεις του αποχετευτικού συστήματος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως δεν θα γινόταν καμία επιδιόρθωση δρόμου μέχρις ότου παραλάβουμε ολοκληρωμένο το αποχετευτικό σύστημα».

Με την παραλαβή του οδικού δικτύου τον περασμένο Αύγουστο, συνέχισε «προχωρήσαμε τάχιστα τη διαδικασία των προσφορών για την ασφαλτόστρωση των δρόμων που υπέστησαν ζημιές από τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για το αποχετευτικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε έμφαση στους δρόμους που χρίζουν περαιτέρω ασφαλτόστρωσης ειδικότερα στη δυτική περιοχή της Δερύνειας».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «υπάρχουν δρόμοι όπως είναι οι Οδοί Ομονοίας και Καλυψιών που ταλαιπωρούν τα μέγιστα τους δημότες και χρίζουν άμεσης επιδιόρθωσης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιδιόρθωση και άλλων δρόμων, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

Ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση έχει προσφέρει στο Δήμο ποσό της τάξης των 176 χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, χρήματα τα οποία θα δώσει η Δερύνεια και θα μας δοθούν στη συνέχεια από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης θα αξιοποιήσουμε και το κονδύλι των 250 χιλιάδων ευρώ που προσέφερε πριν από δύο χρόνια στο Δήμο μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης».

Ο Αντρος Καραγιάννης είπε επίσης ότι «το υπόλοιπο ποσό, από το μισό εκατομμύριο ευρώ που θα κοστίσει το έργο, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Δερύνειας».

Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει δυσφορία στον κόσμο μας για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και ευελπιστούμε ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα ολοκληρωθούν μέχρι το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ