Παγκύπρια διαμαρτυρία ενάντια στη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας

1186
©Famagusta.News

Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα με σύνθημά: “Κλείστε τα οδοφράγματα που συντηρούν τον κατακτητή”.

Όπως εξήγησε στο SigmaLive ο διοργανωτής της εκδήλωσης Άγγελος Κυριάκου, πρόκειται για μια αυθόρμητη πρωτοβουλία η οποία δεν έχει κανένα κομματικό ή πολιτικό χρωματισμό και διοργανώνεται από την οικογένεια του ήρωα Σολωμού Σολωμού αλλά και από την οικογένεια του Τάσου Ισαάκ.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Κυριάκου, ανιψιό του ήρωα Σολωμού Σολωμού, ο οποίος σκοτώθηκε βάναυσα από τους γκρίζους λύκους ανήμερα της κηδείας του ξαδέλφου του Τάσου Ισαάκ στις 14 Αυγούστου 1996, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα της Δερύνειας, πρόκειται για μία αυθόρμητη πρωτοβουλία η οποία προέκυψε από το γεγονός ότι θεωρείται προσβολή και ασέβεια για τη μνήμη των τόσων νεκρών από τους Τούρκους εισβολείς η διάνοιξη ενός οδοφράγματος.

Υποστήριξε, επίσης, πως η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας θα επιφέρει οικονομική καταστροφή στην επαρχία Αμμοχώστου. Σκοπός, όπως ανέφερε της εκδήλωσης, δεν είναι μόνο η ακύρωση της διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας αλλά και το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων που συντηρούν τον κατακτητή.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της εκδήλωσης θα συλλέγονται υπογραφές για τη μη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας και το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων οι οποίες στη συνέχεια θα αποσταλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.