ΑΚΕΛ Δερύνειας για Μεταρρύθμιση Τ.Α.: «Επιμένουμε σε συνένωση με Φρέναρος και Αχερίτου»

«Θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία μέτρα έως ώτου ανακληθεί η κατάφωρη αδικία και ατεκμηρίωτη τροποποίηση»

εικόνα Viber 2022 02 03 13 42 42 459 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για σκοπιμότητες ορισμένων κομμάτων και για ανάγκη για έλεγχο επί παντός επιστητού που τους αναγκάζουν να εκτίθενται και να αναιρούν όσα οι ίδιοι έλεγαν το προηγούμενο διάστημα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ Δερύνειας αναφορικά με τη μεταρρύμθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένα κόμματα και βουλευτές, στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν τον ημικατεχόμενο Δήμο Δερύνειας και όσα αυτός πρεσβεύει.

Η ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει επίσης ότι, την ίδια στιγμή, όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιχειρήματα τους περί της ανάγκης για βιώσιμους δήμους και συνενώσεις δήμων με κοινά χαρακτηριστικά, όταν καταθέτουν τροποποίηση την υστάτη για διατήρηση του Δήμου Αραδίππου και μη συνένωσή του με το Δήμο Λάρνακας.

Το ΑΚΕΛ Δερύνειας καταγγέλει ότι πρόκειται για εμπαιγμό και προσπάθεια εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων και θέτει ευθέως ερώτηματα προς τα κόμματα και τους βουλευτές τους οι οποίοι ψήφισαν αυτές τις τροπολογίες:

  • “Ποια είναι η διαφορά του ακριτικού Δήμου Αθηαίνου, για τον οποίο ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα κατάργησης και ο οποίος σωστά διατηρείται λόγω της πολιτικής του σημασίας, με τον ακριτικό και ημικατεχόμενο Δήμο Δερύνειας, αλλά προτείνεται η κατάργησή του;”
  • “Με ποια οικονομικά, πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια προτείνεται την υστάτη η διατήρηση του Δήμου Αραδίππου;”

Συνεχίζει η ανακοίνωση με καταγγελίες αναφέροντας ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις ορισμένων κομμάτων και βουλευτών τους, που τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναλόγως των κομματικών και ψηφοθηρικών τους αναγκών.

Το ΑΚΕΛ Δερύνειας τονίζει ξανά, την πολιτική σημασία του Δήμου Δερύνειας για το εθνικό μας ζήτημα, καθώς και τη δυνατότητά του να παραμένει βιώσιμος και παράδειγμα χρηστής διοίκησης, παρόλες τις δυσκολίες.

Ενώ η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη θέση του ΑΚΕΛ Δερύνειας, για στρατηγική ανάπτυξη του Δήμου μέσω της συνένωσης με τις όμορες και γειτνιάζουσες οντότητες του Φρενάρου και της Αχερίτου, ο οποίος με την επίλυση του Κυπριακού και την απελευθέρωση της Αμμοχώστου, θα συνενωθεί με αυτήν.

Καλούν λοιπόν, τα συγκεκριμένα κόμματα να σταματήσουν τα κομματικά παιχνίδια και να αναλογιστούν το μέγεθος της οργής που έχουν προκαλέσει στους δημότες της Δερύνειας όπως επίσης και να ανακαλέσουν την τροποποίηση τους, διατηρώντας το Δήμο Δερύνειας.

Τέλος, το ΑΚΕΛ Δερύνειας, θεωρεί την τροποποίση κατάφωρα άδικη και ατεκμηρίωτη και για αυτό τον λόγο τονιζει ότι θα προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα, έως ώτου ανακληθεί η τροποποίηση.