Απαράδεκτη η κατάσταση στη Δερύνεια με παράνομο σκυβαλότοπο (εικόνες)

DERYNEIA exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Αγίας Ειρήνης στη Δερύνεια, πλησίον της πράσινης γραμμής καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

IMG 3843 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον

Σε ανακοίνωσή της η επαρχιακή επιτροπή Αμμοχώστου του κινήματος αναφέρει ότι σε παράνομο σκυβαλότοπο στη Δερύνεια πλησίον της πράσινη γραμμή, υπάρχει σημείο στο οποίο ασυνείδητοι συστηματικά εναποθέτουν κλαδέματα και άλλα ήδη σκυβάλων. Το σημείο που είναι ένας βαθύς λάκκος ανήκει σε ιδιώτη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο εγκεκριμένο για τέτοια λειτουργία.

IMG 3839 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον

Μάλιστα, συνεχίζει η ανακοίνωση, φαίνεται πως η εναπόθεση σκυβάλων έχει συστηματοποιηθεί και έτσι, όταν δεν υπάρχει πλέον επαρκής χώρος για νέα, οι ίδιοι ασυνείδητοι ανάβουν φωτιές στα υπάρχοντα, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις της πράξης τους.

Αναφέρεται ότι πέρα από τις σημαντικότατες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, είναι προφανές πως ολόκληρες κοινότητες όπως το Φρέναρος, η Δερύνεια και το Παραλίμνι πνίγονται από τον καπνό κάθε φορά που επιλέγουν να κάψουν τα συσσωρευμένα σκύβαλα.

IMG 3836 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον

Δήμαρχος Δερύνειας: “Να καταγγελθούν οι παρανομούντες”

Ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, με τη σειρά του σε δηλώσεις του στο Famagusta.News καλεί τον οποιονδήποτε γνωρίζει αυτούς οι οποίοι παρανομούν με την εναπόθεση αλλά και την καύση των σκυβάλλων να δώσουν ονόματα στην τοπική αρχή.

IMG 3837 exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον

Όπως αναφέρει ο κ. Καραγιάννης, πρόκειται για ιδιωτικό τεμάχιο πολύ κοντά στη Νεκρή Ζώνη και ως εκ τούτου η Τοπική Αρχή προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει το παράνομο αυτό φαινόμενο, όμως από την άλλη, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να είναι για 24 ώρες επιτηρητής της περιοχής.

Το θέμα, ανέφερε ο Δήμαρχος Δερύνειας, συνδέεται με το πάγιο αίτημα του Δήμου για δημιουργία Πράσινου Σημείου το οποίο θα λύσει τα προβολήματα της παράνομης ρίψης και καύσης σκυβάλων.

Famagusta.News