ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έντονη κινητικότητα τ/κ για οδόφραγμα Δερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 2693 Deryneia, exclusive, Famagusta, Νέα Αμμοχώστου, οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια
©Famagusta.News

Αποκλειστικό Famagusta.News

Έντονη κινητικότητα και αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ψευδοκράτος για τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Διαβάστε επίσης: Επί ποδός τα κατεχόμενα για διάνοιξη οδοφράγματος Δερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Famagusta.News, το ψευδοκράτος έχει ήδη ξεκινήσει την τοποθέτηση των ειδικών κουβουκλίων για την ψευδοαστυνομία, σε έργα ηλεκτροδότησης καθώς και στις εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου που θα συνδέει τη Δερύνεια με την κατεχόμενη Αμμόχωστο διαμέσου της λεωφόρου Αμμοχώστου.

Εξάλλου, σχετικές ήταν και οι αναφορές του ακτιβιστή της “Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο” Okan Dagli, ο οποίος ανέφερε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πως η κατοχική πλευρά έχει ξεκινήσει πυρετώδεις εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών και την επίσπευση της διάνοιξης.

https://twitter.com/famagustan_cyp/status/1043853893418078208

Εξάλλου σχετικά ήταν και τα χθεσινά δημοσιεύματα της Yeni Duzen, η οποία μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του Okan Dagli επιβεβαιώνοντας το γεγονός.

Στιγμιότυπο 2018 09 24 18.10.43 Deryneia, exclusive, Famagusta, Νέα Αμμοχώστου, οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια

Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να συνδέεται και με τις επαφές που πραγματοποιεί τη δεδομένη στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με Κυβερνητική πηγή, δεν αποκλείεται η τουρκική πλευρά να επιδίδεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την προγραμματισμένη για τις 28 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Κληθείς o Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος από την εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του Sigma, να σχολιάσει για τα όποια βήματα της Τουρκίας για το οδόφραγμα της Δερύνειας, είπε πως οι εργασίες δεν προχωρούν με ευθύνη της τουρκικής πλευράς. «Αν υπάρξει κάποια κινητικότητα, θα το δούμε και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα», είπε.

Σημειώνεται, βέβαια, πως όσον αφορά το τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, παρά τις πιέσεις από τα Ηνωμένα Έθνη καθώς βρίσκεται εντός νεκρής ζώνης.

Famagusta.News