Απομακρύνθηκε το μνημείο Ισαάκ και Σολωμού από το οδόφραγμα Δερύνειας

e1afb5dcfe32a517b9bdbefe7f41a355

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού ολοκλήρωσε το τριήμερο οδοιπορικό της στη μνήμη των δύο ηρώων, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, απομάκρυνε το πρωί της Κυριακής το μνημείο από το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, 23 ακριβώς χρόνια μετά τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, που έπεσε στα συρματοπλέγματα για ολόκληρη την ανθρωπότητα, οι μοτοσικλετιστές αντάμωσαν ξανά και μετά το οδοιπορικό στα ακριτικά χωριά και στα οδοφράγματα, από τον Λιμνίτη μέχρι την οδό Λήδρας, διανυκτέρευσαν μετά τη μεγάλη εκδήλωση μνήμης στο οδόφραγμα της θυσίας των δύο λεβεντών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μετά από απαίτηση της πολιτείας, το πρωινό της Κυριακής, η Πρωτοβουλία απομάκρυνε το σεμνό μνημείο που χτίστηκε με κόπο τον Δεκέμβρη στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

«Η μνήμη επικράτησε της λήθης. Ο βρυχηθμός των μοτοσικλετών, σαν να έφτανε από τον Αύγουστο του 1996, έψαλε το ‘Αιωνία η μνήμη’ και με το ‘χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά’ έδωσε υπόσχεση αγώνα για το αύριο αυτού του τόπου» προστίθεται.

Τέλος αναφέρεται ότι η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού «δεν ξεχνά. Θα το παλέψει. Ωσότου τα μνημεία να ανεγείρονται από την πολιτεία και να μη χρειάζεται άδεια για να προφυλαχθεί η μνήμη».

Πηγή: Sigmalive