Χαιρετίζει τη διαμαρτυρία για τις κεραίες στη Δερύνεια το Κίνημα Οικολόγων

keraia asyrmatos Κεραίες Τηλεφωνίας, Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου

Τη διαμαρτυρία πολιτών σε Δερύνεια αλλά και Έμπα με θέμα την αυθαιρεσία στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Μαζικός ξεσηκωμός εναντίον της αυθαιρεσίας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Δερύνεια και Έμπα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει τον λαϊκό ξεσηκωμό κατά της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών οι οποίες αγνοούν προκλητικά τη νομοθεσία και εκμεταλλευόμενες την αδράνεια των αρχών, έχουν γεμίσει τις πόλεις και τα χωριά με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την αρχή της προφύλαξης και τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων.

Σήμερα οι πολίτες σε δύο περιοχές της Κύπρου βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Πολίτες στην Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου και στην Έμπα της επαρχίας Πάφου – μαζί με τις τοπικές αρχές – βγαίνουν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι. Στο πλευρό τους τάσσονται οι Οικολόγοι με την ενεργητική παρουσία μελών και αξιωματούχων. Αντιπροσωπεία του Κινήματος υποστηρίζει την εκδήλωση στην Δερύνεια με τον Πρόεδρο του Κινήματος βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη και τον Επαρχιακό Γραμματέα Αμμοχώστου κ. Μιχάλη Παράσχο. Στην Έμπα της Πάφου της αντιπροσωπείας ηγείται ο Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου κ. Α. Ευλαβής.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου απέστειλε επιστολή στο Τμήμα Πολεοδομίας διαμαρτυρόμενος για την παράνομη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου και προαναγγέλλοντας εκδήλωση διαμαρτυρίας πολύ σύντομα και στο Δήμο Γερίου.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Βουλής εκκρεμούν τέσσερεις προτάσεις νόμου των Οικολόγων τις οποίες τα κόμματα αρνούνται να προωθήσουν προς ψήφιση.”

Famagusta.News