Δε θα ηχήσουν όλες οι σειρήνες τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Ανακοίνωση από Δήμο Δερύνειας - Αντιδρούν Δερύνεια, Αυγόρου και Αχερίτου

sirinies Νέα Αμμοχώστου, Πολιτική Άμυνα

Η Πολιτική Άμυνα σε σημερινή ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 5.30 π.μ., ώρα έναρξης της τουρκικής εισβολής του 1974, θα ηχήσουν συμβολικά οι σειρήνες. Το σύστημα των σειρήνων, όπως αναφέρεται, είναι είκοσι ετών και συντηρείται κανονικά.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μικρός αριθμός σειρήνων δεν θα ηχήσει, για λόγους που σχετίζονται με την επανέναρξη του προγράμματος συντήρησης μετά την πανδημία.

To υφιστάμενο σύστημα αποτελείται από 175 σειρήνες για την προειδοποίηση του πληθυσμού, σχετικά με απειλούμενη φυσική συμφορά, τεχνολογική καταστροφή ή εχθρική ενέργεια. Το δίκτυο σειρήνων έχει τη δυνατότητα να εκπέμψει ηχητικά σήματα ή φωνητικά μηνύματα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν ακούστηκαν οι σειρήνες σε Αυγόρου, Δερύνεια και Αχερίτου; 

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουλίου, ανήμερα της μαύρης επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος, δεν ήχησαν οι σειρήνες στον Δήμο Δερύνειας και στις Κοινότητες Αχερίτου και Αυγόρου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πολίτες, πολιτικά κόμματα και τοπικές αρχές.

Σήμερα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δερύνειας ενημερώνει ότι ο Δήμαρχος, Άντρος Γ. Καραγιάννης, μετά την επιστολή ημερομηνίας 10.7.2020 που στάληκε από την Πολιτική Άμυνα στην οποία ενημερωνόταν ο Δήμος ότι οι σειρήνες δεν θα ηχήσουν στις 15 και 20.7.2020 ημέρες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, λόγω εργασιών στο σύστημα και τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη 15.7.2020, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Πολιτική Άμυνα και του διαβεβαιώθηκε ότι, θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ηχήσουν κανονικά οι σειρήνες τη Δευτέρα 20.7.2020 και ώρα 5:30π.μ.

Famagusta.News