ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Αναβαθμίστηκε το πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων skate board

Αναβαθμίστηκε το πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων skate board στο Δήμο Δερύνειας

49BB17EB 192D 4BD4 8C5D B3ABC7FDDA38 exclusive, skateboard, Δήμος Δερύνειας, παρκο

Αναβαθμίστηκε το πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων skate board στο Δήμο Δερύνειας, το οποίο δημιουργήθηκε το 2012.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «η δημιουργία του πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων skate board έγινε ύστερα από γραπτή επιστολή – εισήγηση ομάδας εφήβων προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για τα οφέλη του συγκεκριμένου σπορ». Ο Δήμος, είπε, «αποτάθηκε στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο οποίος χορήγησε την κατασκευή του πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων κατά 85%».

Πρόσθεσε ότι «το συγκεκριμένο πάρκο στοίχισε γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο συνεχώς αναβαθμίζεται και επεκτείνεται με την προσθήκη νέων ραμπών, ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τους λάτρεις του συγκεκριμένου extreme αθλήματος, το οποίο έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία του Δήμου γενικότερα αλλά και σε ενήλικες. Εκτός από τα παιδιά και τους νέους στο πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων δραστηριοποιούνται επίσης και ενήλικες άνω των 25 ετών».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «στον χώρο του πάρκου υπάρχει ειδικός φωτισμός για εξοικονόμηση ενέργειας που λειτουργεί μέχρι και τα μεσάνυχτα αφού οι νέοι εξασκούνται και αθλούνται στο skate board μέχρι εκείνη την ώρα».

Ανέφερε επίσης ότι στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα από τις βοηθητικές αθλητικές εγκαταστάσεις της «Αναγέννησης» στην οδό Ζωμενής, υπάρχει και παιχνιδότοπος – υπαίθριο γυμναστήριο, προσφέροντας υγιή απασχόληση για παιδιά και νέους τόσο της Δερύνειας όσο και της γύρω περιοχής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «η αναβάθμιση του συγκεκριμένου πάρκου ήταν επιτακτική ανάγκη στο πλαίσιο της Ανάπλασης και Ανακατασκευής Πάρκων εντός των δημοτικών ορίων της Δερύνειας και γι’ αυτό το σκοπό το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ειδικό κονδύλι. Αρκετά πάρκα βρίσκονται υπό ανακατασκευή, λόγω της  αυξημένης ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή».

Σημείωσε ακόμα ότι «το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να ζήσουν μόνιμα στη Δερύνεια και να τεκνοποιήσουν, στεγάζοντας την οικογένεια τους, δημιούργησε την ανάγκη για ανακατασκευή των πάρκων, με την τοποθέτηση περισσότερων παιχνιδιών».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «η Δερύνεια εντάχθηκε στο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, που προσφέρεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή. Η Δερύνεια είναι πρώτη παγκυπρίως στις αιτήσεις για στέγαση νέων ζευγαριών στο συγκεκριμένο Στεγαστικό Σχέδιο και η Τοπική Αρχή, από τη στιγμή που αρκετοί νέοι επιλέγουν τον Δήμο μας για να στεγαστούν και να αποκτήσουν παιδιά, οφείλει να φροντίζει τα παιδιά, δημιουργώντας νέα πάρκα και αναβαθμίζοντας τα υφιστάμενα».