ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Άντρος Καραγιάννης – Η τοπική αρχή καταβάλλει προσπάθειες για εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για ανάπλαση της περιοχής

Πραγματοποιήθηκε χθες Πανδημοτική συγκέντρωση και ο απολογισμός 10ετίας

unnamed file 1 exclusive, απολογισμός Δημάρχου, Δερύνεια

Πανδημοτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στη Δερύνεια κατάτ τη διάρκεια της οποίας έγινε απολογισμός του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για τη 10ετία 2011 – 2021.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, μεταδιδόταν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στον απολογισμό του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν και που δρομολογούνται, όπως η δημιουργία Πάρκου Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων, η λειτουργία του Υπαίθριου Μουσείου Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, η ολοκλήρωση του Κέντρου Ενηλίκων και η αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Δερύνειας.

Έγινε επίσης αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει η τοπική αρχή για εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπλαση της Λαϊκής Αγοράς, τη δημιουργία Αίθουσας Πολιτισμού / Συνεδριακού Κέντρου και για την αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας Αγίου Μοδέστου – Παναγίας.

Όσον αφορά τα πολεοδομικά έργα οι δημότες ενημερώθηκαν για τη βελτίωση – ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου και για την αναμενόμενη έναρξη του πολεοδομικού έργου της οδού Σταδίου που ενώνει τους δύο Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η τοπική αρχή για διατήρηση των νέων ζευγαριών στον Δήμο μέσω του στεγαστικού σχεδίου για τις ακριτικές περιοχές, την παραμονή και επανεγκατάσταση δημοτών στην στρατηγικής σημασίας περιοχή των Στροβιλιών Δερύνειας, όπως και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας – Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας.

Τα θέματα της δραστηριοποίησης των γεωργών στη νεκρή ζώνη, όπως και η προώθηση πολιτιστικών δράσεων εντός της νεκρής ζώνης μέσω του Δικοινοτικού Κέντρου Γκαράζ, οι δράσεις για τη νεολαία και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός και η ένταξη κοινοτικών και υπηκόων τρίτων χωρών στον ακριτικό Δήμο Δερύνειας έτυχαν επίσης αναφοράς.

Έγινε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και αναφορά στη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι δημότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τις εισηγήσεις τους προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καταλήγει η ανακοίνωση.