ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Άρχισε η πορεία των μοτοσικλετιστών για την εκδήλωση διαμαρτυρίας

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί – Είμαστε όλοι Κερυνειώτες» πολίτες από όλες της πόλης ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» και πορεύθηκαν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

Με αφορμή την τουρκική πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, στόχος των μοτοσικλετιστών, που ξεκίνησαν με προσυγκεντρώσεις από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, είναι να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη το σύνθημα «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην οποία εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα μετά τις πληροφορίες ότι ακραία τουρκικά στοιχεία θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ένταση στο μέρος όπου πριν 24 χρόνια δολοφόνησαν τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές είχαν ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι, όπως όλες οι εκδηλώσεις τους, έτσι κι αυτή, θα πραγματοποιηθεί ειρηνικά και θα προστατευτεί τόσο η κοινότητα της Δερύνειας όσο και οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Εξάλλου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας τα μέτρα είναι δρακόντεια, ενώ από νωρίς η Αστυνομία έστησε κιγκλιδώματα σε κάθε σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να διέλθει στα και από τα κατεχόμενα.

Πηγή: Philenews