ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Δίνει φωνή στους νέους μέσω του προγράμματος Young Cities

b3XYhyaAbglwk2vfB6n3 young cities, Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Young Cities συμμετέχει ο Δήμος Δερύνειας, ο οποίος πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά δίνει φωνή στους νέους.

Το Young Cities αφορά σε μια ολιστική προσέγγιση που αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τους νέους και τους νέες ώστε να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία «νεανικών» πόλεων, μέσα από μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική διαδικασία, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων.

Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η ευκαιρία για Συνεργασία με άλλους νέους από το Δήμο, συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ανάπτυξη σχεδίου δράσης και πρότασης για ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Δικαίώμα συμμετοχής έχουν οι νέοι 14 – 35 ετών οι οποίοι Ενδιαφέρονται για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου και την ενεργή συμμετοχή των νέων στη τοπική κοινωνία. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμέτοχης και βραβεία.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Το προγραμμα Young Cities εφαρμόζεται απο το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) σε συνεργασία με τον οργανισμό RESET, με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, και την άμεση εμπλοκή των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας.

Famagusta.News