ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΕΛΑΜ για διάνοιξη οδοφράγματος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

cache 1920x1080 Analog medium 416226 205607 9112018 οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας, αλλά και γενικότερα κατά της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, πραγματοποίησε απόψε στο οδόφραγμα της Δερύνειας, το ΕΛΑΜ, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ.

Με ομιλητές, τον πρόεδρο του Κινήματος, Χρίστο Χρίστου, το βουλευτή Αμμοχώστου, Λίνο Παπαγιάννη και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ, Μάριο Βασιλείου, το ΕΛΑΜ, διατράνωσε την αντίθεσή του στη διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο και των υπολοίπων οδοφραγμάτων.

Στην εκδήλωση του ΕΛΑΜ, παρευρέθηκαν ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, ο οποίος βρέθηκε στο βήμα κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος, καθώς επίσης η μητέρα και η σύζυγος του Τάσου Ισαάκ.

Στην ομιλία του, και έχοντας στο πλευρό του στο βήμα τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε πως, ως οφειλή στην ιστορία μας και στην θυσία του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ, τουλάχιστον το οδόφραγμα της Δερύνειας θα έπρεπε να μην ανοίξει ποτέ.

«Άλλες χώρες, τιμώντας τους ήρωες τους, κτίζουν μνημεία σε τέτοιες τοποθεσίες», υπογράμμισε ο Χρίστος Χρίστου.

Σημειώνεται πως χθες, αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ, επέδωσε στο Προεδρικό λίστες υπογραφών που μαζεύτηκαν από όλες τις πόλεις της Κύπρου με αίτημα, το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και την μη διάνοιξη νέων.

Υπενθυμίζεται ότι, το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπως και το οδόφραγμα Λεύκας/Απλικίου θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, κατόπιν σχετικής απόφασης που λήφθηκε κατά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ