ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για Επαρχιακό Συμβούλιο Αμμοχώστου

Συνέρχονται σε έκτακτη συνεδρίαση μετά τις δηλώσεις περί έδρας Επαρχιακού Συμβουλίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

dimos deryneias 1 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας μετά τα όσα λέχθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσω ανακοινώσεων για το θέμα της έδρας του Προσωρινού Επαρχιακού Σμβουλίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Επ. Αμμοχώστου: Οργιώδες παρασκήνιο για Επαρχιακό Συμβούλιο – “Ψάχνουν” την έδρα της επαρχίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δερύνειας αναφέρει ότι “σήμερα Πέμπτη 8/12/2022 και ώρα 2μμ το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον Περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικό) Νόμο του 2022 – Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο για την επαρχία Αμμοχώστου.”

Σύμφωνα με πληροφορίες σε έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να συνέλθει το απόγευμα και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι οργιώδες παρασκηνίο επικρατεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή την μη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά την σύσταση προσωρινού Eπαρχιακού Συμβουλίου στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Το Συμβούλιο αυτό θα αναλάβει όλες οι εργασίες για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι το 2024. Στις υπόλοιπες επαρχίες την έδρα του Επαρχιακού Συμβουλίου θα έχει ο εκάστοτε μητροπολιτικός Δήμος, ενώ εξαιτίας του γεγονότος ότι η πόλη της Αμμοχώστου είναι κατεχόμενη, το Υπουργικό Συμβούλιο απέστειλε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο προνοείται ότι στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, η έδρα θα βρίσκεται στον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο, δηλαδή τον Δήμο Παραλιμνίου.

Παρ’ όλα αυτά η Βουλή κλείνει τις εργασίες της τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο με αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις στην επαρχία Αμμοχώστου να μπαίνει κυριολεκτικά στο ψυγείο.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μέλη τοπικών αρχών της επαρχίας πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για την μη ψήφιση του νομοσχεδίου.